Tellioğlu: 600 bin inşaat işçisi işten çıkarılabilir

Tellioğlu: 600 bin inşaat işçisi işten çıkarılabilir

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, çimento fiyatlarının düşmemesi halinde sektörde çalışan 600 bin inşaat işçisinin işsiz kalabileceğini belirtti.

Çimento fiyatlarına dikkat çekmek için bir süredir açıklamalar yapan ve son olarak grev kararı alan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), 9 Eylül’de ülke genelinde aktif inşaatları durdurmuştu.

Grev kararının açıklanmasının ardından hükümet, çimento ihracatını sınırlandırma kararı almıştı. Bu sayede çimento ihracatının yavaşlayacağı, yurtdışına gönderilemeyen çimentonun iç pazarda satılacağı ve böylece fiyatların düşeceği tahmin ediliyordu.

İMKON ÇÖZÜM BEKLİYOR

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, ihracatta sınırlandırma kararının sonuç vermesi halinde greve son verebileceklerini açıklamıştı. Ancak Tellioğlu, Ticaret Bakanlığı’nca çimento ihracatına yönelik alınan önlemin fiyatlarda herhangi bir düşüş sağlamadığını belirterek fahiş fiyat uygulamalarının olduğu gibi devam ettiğini aktardı.

“600 BİN İŞÇİYİ İŞTEN ÇIKARMAK ZORUNDA KALABİLİRİZ”

İş bırakma eylemini devam ettiren müteahhitler, 15 günlük eylem sürecinin sonunda hedeflerine ulaşamamaları durumunda nasıl bir yol izleyeceklerine ilişkin olarak açıklama yaptı. İMKON Başkanı Tellioğlu konuya ilişkin açıklamasında, “Yüzde 200 zamlanmış çimento fiyatlarıyla inşaatları yapabilmemize imkan yok. 15 günün bitiminde belki bu süreyi bir 15 gün daha uzatıp iş durdurma eylemini 1 aya çıkarabiliriz. Sonuç alamazsak ne yapabiliriz diye düşündük. Birçok arkadaşımız işçi çıkarma yolunu gösterdi. Eğer eylem süresi biter ve fiyatlar hâlâ düşmemiş olursa, eylemlere destek veren müteahhitlerimizin inşaatlarında çalışan 1 milyon 200 bin işçiden en az yarısını, yani 600 bin civarında işçiyi işten çıkarmak zorunda kalabiliriz” ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz