Tarihin en büyük kripto para soygunu: 600 milyon dolar

Tarihin en büyük kripto para soygunu: 600 milyon dolar

Blokzincir platformu PolyNetwork, tarihin en büyük kripto para soygununu yaşadı. 600 milyon dolarlık kripto para çalan siber saldırganlar, paranın büyük bir bölümünü iade etti.

Blokzincir platformu PolyNetwork, geçtiğimiz salı günü tarihin en büyük krito para hırsızlığını yaşadı. Bilgisayar korsanları, PolyNetwork sistemlerindeki güvenlik açığından faydalanarak 600 milyon dolar'lık çok sayıda Kripto parayı ellerine geçirmişti. Soyguncular yaklaşık olarak 267 milyon dolarlık Ether, 252 milyon dolarlık Binance coin ve 85 milyon dolarlık USDC token'i alarak kayıplara karışmıştı.

Önde gelen kripto para platformu Binance'in CEO'su Changpeng Zhao, saldırıdan haberdar olduklarını ancak şu durumda elden bir şey gelmediğini belirtti. Zhao ayrıca tüm güvenlik ortaklarıyla koordineli olarak çalışma halinde olduklarını da sözlerine ekledi.

PARANIN BÜYÜK KISMI İADE EDİLDİ

Tarihin en büyük kripto para soygununu gerçekleştiren siber soyguncular dijital paraları iade etme kararı aldı. PolyNetwork sistemi üzerinden şirketle iletişime geçen soyguncular, paraları iade etmeye hazır olduklarını iletti. PolyNetwork tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada, kripto paraların kendileri ve korsanlar tarafından kontrol edilen çoklu imzalı bir dijital cüzdana aktarıldığı belirtildi.

İade edilmeyen tek kripto paranın Tether olduğunu duyuran PolyNetwork, bunların hafta başında Tether tarafından dondurulan 33 milyon dolar değerindeki Tether kripto paraları olduğunu açıkladı.

BEYAZ ŞAPKALILAR

Çalınan kripto varlıkların iade edilmesinin ardından Twitter'dan bir açıklama yapan PolyNetwork, soyguncuları "beyaz şapkalı" olarak nitelendirdi. Bu terim, sistemlerdeki açık noktaları saptayan ve iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yürüten iyi niyetli bilgisayar korsanları için kullanılmakta.

Kripto izleme şirketi Elliptic'in kurucusu Tom Robinson'un yaptığı paylaşımda, soygunu gerçekleştirdiğini iddia eden bir kişi, çalınan kripto varlıkları iade etmesi koşuluyla PolyNetwork'ten kendisine 500 bin dolar vermesini ve adli muafiyet istediğini açıkladı.

"AKLAYAMADIKLARI İÇİN İADE ETTİLER"

Siber saldırganlar, soygundan sonraki gün bir mesaj yayınladı ve bu mesajda saldırıyı eğlence için yaptıklarını açıkladı. Başkaları kötüye kullanmadan önce saldırıya açık noktaları ifşa etmek istediklerini belirten soyguncular, amaçlarının zaten iade etmek olduğunu ifade etti.

Öte yandan uzmanlara göre kripto paraların çalınması mümkün olsa bile blokzincir sisteminin şeffaflığı ve analitiğinin kullanımı nedeniyle parayı aklamanın ve nakde çevirmenin son derece zor olduğu gözler önüne serilmiş oldu. Çaldığı dijital paraları aklayamayan soyguncuların parayı iade etmekten başka seçeneklerinin olmadığı da düşünülmekte.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz