StanChart, Türkiye’nin büyüme beklentisini yükseltti

StanChart, Türkiye’nin büyüme beklentisini yükseltti

Standart Chartered, yayımladığı bir raporda Türkiye için büyüme beklentisini güncelledi. Banka, Türk ekonomisine ilişkin büyüme enflasyon tahminlerini yukarı yönlü güncelledi.

İngiltere merkezli bankacılık ve finansal hizmetler şirketi Standart Chartered, yayımladığı bir araştırma raporunda Türkiye için yıl sonu büyüme beklentisini yüzde 5’ten yüzde 8’e çıkardıklarını açıkladı. Yıl Sonu Enflasyon Tahminini ise yüzde 15,2’den yüzde 17,5’e yükseltti.

ENFLASYON YÜKSEK KALMAYA DEVAM EDECEK

Banka; manşet enflasyonun kurdaki zayıflık, küresel gıda ve enerji fiyatlarındaki artış ve dünya genelindeki enflasyon baskılarından dolayı ekim ayında da yüksek kalmaya devam edeceğinin öngörüldüğünü belirtti.

Raporda ayrıca kasım ve aralık aylarında baz etkisinden kaynaklı enflasyonun azalmasını beklediklerini belirten banka, 2022 enflasyon beklentilerini de yüzde 12’den yüzde 14’e çıkardıklarını açıkladı.

POLİTİKA FAİZİNDE DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

Geçmiş raporlarında sene sonunda faizlerin yüzde 16 olmasını beklediklerini belirten StanChart, güncel raporunda ise yıl sonuna kadar 300 baz puanlık indirime gidilerek Politika faizinin yüzde 15 seviyesine inmesini beklediklerini açıkladı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz