S&P, Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti

S&P, Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart & Poor’s, Türkiye’nin 2021 yılı büyüme tahminini yüzde 6,1’den yüzde 8,6’ya çıkardı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart & Poor’s, Türkiye’ye yönelik 2021 yılı için Ekonomik Büyüme tahminini yüzde 6,1’den yüzde 8,6’ya yükseltti.

S&P’nin yayımladığı Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi 2021 yılı 4. Çeyrek raporunda, bölgedeki gelişen ekonomilerin tahmin edilenden daha güçlü bir ekonomik büyüme performansı gösterdiği belirtildi.

2022 BEKLENTİSİ YÜZDE 3,3

S&P raporunda yaz aylarında uluslararası turizmin görece hızlı bir şekilde toparlandığı ve Türkiye’nin 2022 yılı için ekonomik Büyüme tahmininin ise yüzde 3,3 seviyesinde olduğu kaydedildi.

Raporda, Türkiye’de enflasyonun 2021 yılında yüzde 17,3, 2022 yılında ise yüzde 12 seviyesinde geçekleşmesinin öngörüldüğü açıklandı. Raporda ayrıca 2021 yılı için Polonya’nın büyüme tahminini yüzde 4,5’ten 5,1’e, Rusya’nın yüzde 3,7’den 4’e, Güney Afrika’nın yüzde 4,2’den 4,6’ye yükseltildiği aktarıldı.

AVRUPA’DA ENFLASYON ARTIYOR

Rapora göre Avrupa’nın gelişmekte olan ekonomilerinde enflasyon artmaya devam ediyor. Enflasyon ile merkez bankalarının hedef seviyeleri arasındaki mesafe de giderek artıyor.

S&P’den yapılan açıklamada ise EMEA bölgesindeki merkez bankalarının gelecek dönemde ekonomik toparlanmayı desteklemekle, arz baskısının tahmin edilenden daha uzun sürmeyebileceği bir ortamda enflasyon beklentilerini sabitlemek arasında kalabilecekleri kaydedildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz