Semih Durmuş: Sağlık çalışanları köle gibi çalıştırılıyor, nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapılmalı!

Semih Durmuş: Sağlık çalışanları köle gibi çalıştırılıyor, nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapılmalı!
NotHaber

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanı sayısının az olduğunu belirterek “Bu eksikliği sağlık çalışanlarını köle gibi çalıştırarak kapatıyoruz. Bir hemşire dört hemşirenin işini yapıyor. Bu nedenle nöbet ücretlerine yüzde 50 zam yapılmalı” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile memurlar pazartesi günü toplu sözleşme için masaya oturacak. Bu toplantının öncesine sendikalar hükümete verdikleri zam tekliflerini kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık Çalışanlarının pandemi döneminde çok çalıştığını belirterek “1 milyon sağlık ve sosyal hizmet, 3 milyon kamu çalışanı ve 2 milyon kamu emeklisinin gözü toplu sözleşme görüşmelerinde olacak. En öncelikli talebimiz sağlık çalışanlarının döner sermayeden kaynaklanan yaşadığı ücret adaletsizliğinin bir an önce son bulmasıdır” diye konuştu.

SEMİH DURMUŞ: EK ÖDEMEDE YÜZDE 40 ZAM YAPILMALI

Sağlık çalışanlarının çok yüksek ücret aldığına ilişkin yanlı bir kanı olduğunu fakat bu kanının gerçeği göstermediğini aktaran Durmuş, "Hemşire ile eşit statüde çalışan başka bir kamu görevlisinin almış olduğu ücret arasındaki fark 700-800 TL'ye ulaşmış durumda. Bu ücret adaletsizliğinin toplu sözleşmede mutlaka ortadan kaldırılması gerekir. Bu nedenle ek ödemelere en az yüzde 40 oranında artış olmalıdır” şeklinde konuştu.

“KADROSUZ ÇALIŞANLAR HEMEN KADROYA ALINMALI”

Koronavirüs salgın sürecinde yapılan ilave ödemelerin genel idari hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfına verilmediğini değinen Durmuş, “Döner sermaye tavan oranının 20 puan arttırılmalı” dedi. Kadrosuz çalışanların mutlaka kadrolu yapılması gerektiğini vurgulayan Durmuş, “Süresiz sözleşmeliler, vekil ebe hemşireler, kamu personeli olmayan aile sağlığı çalışanları, 3+1 kadro sistemine aktarılmalı ve 3 yılını doldurmuş olanlar kadroya geçmelidir" dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINI MÜZELER ÜCRETSİZ OLMALI, TOPLU ULAŞIMDA YÜZDE 50 İNDİRİM YAPILMALI”

Salgın şartları nedeniyle sağlık çalışanlarının çok yorulduğunu hatırlatan Durmuş, bu sürecin ne zaman biteceğinin belli olmadığını ifade ederek, "Sağlık çalışanları müze ve ören yerlerinden ücretsiz faydalanmalı, kamu sosyal tesislerinden ve toplu ulaşım araçlarından yüzde 50 indirimli olarak faydalanmalıdırlar" şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz