Sanatçılara ve kuraklıktan etkilenen çiftçilere destek!

Sanatçılara ve kuraklıktan etkilenen çiftçilere destek!
NotHaber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salgından etkilenen sanatçılara, kuraklıktan muzdarip olan çiftçilere destek ve borç öteleme haberini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak’ta bir maske fabrikasının açılışında, sanatçılarla Çiftçilere verilecek Destek ve borç erteleme yapılacağını duyurdu. Erdoğan, salgından en çok etkilenen sektörün eğlence sektörü olduğuna dikkat çekerek “31 bin sanatçıya 250 milyon liraya ulaşan destek vereceğiz. Sancılı dönem yaşayan tiyatro sektörüne de 25 milyon lira tutarında turne desteği sağlayacağız” diye konuştu.

ÇİFTÇİLERE HEM BORÇ ERTELEME HEM DE DESTEK VERİLECEK

Türkiye’de yaşanan kuraklığın tarımı olumsuz etkilediğine dikkat çeken Erdoğan “Kuraklığın yaşandığı bölgelerde hasar tespit çalışmalarının sonuçlarına göre çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını erteliyoruz” dedi.

DEKARA 100 LİRA DESTEK

Borç ertelemenin yanı sıra kuraklıktan etkilenen buğday, arpa, yulaf, çavdar, nohut ve mercimek üreticilerimize verim kayıplarına göre dekara 100 liraya kadar doğrudan ödeme yapacaklarını duyuran Erdoğan, “Kuraklık Sigortası'nda TARSİM devlet desteğini önümüzdeki yıla özel yüzde 70'e, hasar ödeme oranını yüzde 80'e çıkarıyoruz” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz