Rusya’dan önemli kripto para adımı

Rusya’dan önemli kripto para adımı

Rusya, duygusal alımları engellemek adına ülkedeki bankalardan kripto para borsalarına yapılacak ödemelerin yavaşlatılacağını açıkladı.

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Sergey Şvetsov, Kripto para piyasasında duygusal alımların önüne geçmeyi amaçladıklarını ve bu doğrultuda ülkedeki bankalardan kripto para borsalarına yapılacak ödemelerin yavaşlatılacağını açıkladı.

“BİZİM AÇIMIZDAN MAYIN TARLASI”

Soçi’de düzenlenen “Rusya’nın Bankaları - 21. Yüzyıl” adlı forumda konuşan Başkan Yardımcısı Şvetsoc, konuşmasında kripto para piyasalarındaki gelişmelere de değindi.

Kripto piyasaların küresel çapta büyük kafa karışıklıklarına neden olduğunu söyleyen Şvetsov, “Kripto para birimlerini bazı ülkeler yasal hale getirirken, bazıları yasaklıyor. Tüm bunların yüksek teknolojiye sahip finansal bir saadet zinciri gibi çökmesi de ihtimal dahilinde. Neden ve ne zaman çökecek? Bunun yüzlerce nedeni olabilir, neden olmayacağına dair de onlarca sebep, yüzlerce cevap olabilir. Bizim açımızdan bu büyük bir mayın tarlası” şeklinde konuştu.

DUYGUSAL ALIMLAR ENGELLENECEK

Kripto piyasalarda manipülatif eylemlerin, kullanıcıları duygusal alım satım işlemlerine yönelttiğini belirten Şvetsov, “Bankaların, kripto borsalarına ödemeleri yavaşlatması ve bu tür ürünlerin duygusal bir şekilde satın alınmasını engellemesi için bankacılık sistemi ile çalışmaya başladık” dedi.

Ayrıca Şvetsov, kripto paralara yönelik yapılan yatırımların taşıdığı riskler hakkında Rusya Merkez Bankası’nın vatandaşları daha iyi bir biçimde bilgilendirmesi gerektiğini de vurguladı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz