Reuters’tan Kavcıoğlu iddiası! Altun yalanladı

Reuters’tan Kavcıoğlu iddiası! Altun yalanladı

Reuters, Kavcıoğlu hakkında ilginç bir iddia ortaya attı. Ajansın internet sitesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kavcıoğlu hakkında olumsuz düşünceler barındırmaya başladığına ilişkin bir haber yayımlandı. İletişim Başkanlığı’ndan yalanlama geldi.

Londra merkezli haber ajansı Reuters, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu hakkında ortaya ilginç bir iddia attı. Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kavcıoğlu’na karşı soğuduğunu, son haftalarda iletişiminin de belirgin bir şekilde azaldığı belirtildi.

Reuters’ın ismini gizli tuttuğu üç kaynağına dayandırdığı habere göre, daha erken sürede daha düşük enflasyon ve daha düşük faiz politikası uygulanabileceğinin Erdoğan’a geçmişte söylendiğini ancak mevcut durumun buna yakın bile olmadığına vurgu yapıldı.

“FAİZ İNDİRİMİNİN GECİKMESİ HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATTI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz indirimi konusunda daha önceden istekli olduğu ancak indirimin geçtiğimiz aya kadar yapılamamış olmasından dolayı hayal kırıklığı yaşadığı iddia edildi. Öte yandan bu memnuniyetsizliğin, Erdoğan tarafından Kavcıoğlu’nun görevine son verilmesi ile sonuçlanıp sonuçlanmayacağının ise merak konusu olduğu aktarıldı.

ALTUN’DAN YALANLAMA GELDİ

Konuya ilişkin açıklama yapan İletişim Başkanı Fahrettin Haltun, Reuters’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kavcıoğlu’ndan soğuduğu yönündeki haberin sahte olduğunu vurguladı.

Söz konusu haberin görüntüsünü paylaşarak yalan olduğunu belirten Altun, “Yalan haber”i sosyal medyanın sorunu zannediyorduk. Fakat görüyoruz ki artık ana akım medya da aynı meseleden muzdarip. Büyük medya kuruluşları bile bu tür yalanları kolayca dolaşıma sokabiliyor. Bu endişe verici bir durum. Her ikisi de yalan” ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz