Powell, Fed’in tahvillerini elinde tutuyor

Powell, Fed’in tahvillerini elinde tutuyor

Fed Başkanı Jerome Powell’ın bankanın Kovid19 salgınının etkileriyle mücadele kapsamında geçen yıl aldığı varlıklardan bir kısmını kendi portföyünde tuttuğu ortaya çıktı.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Boston Fed Başkanı Eric Rosengren ve Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin’in, kurumun 2020 yılında Kovid19 salgınıyla mücadele kapsamında aldığı bazı varlıkları kendi ellerinde tuttukları bildirildi.

BU SADECE KÜÇÜK BİR KISMI

Amerikan basınında yer alan habere göre, Powell’ın 1 milyon 250 bin dolar ile 2 milyon 500 bin dolar arasındaki yerel yönetim Tahvillerinden bir kısmını porföyünde tuttuğu, söz konusu varlıkları 2019’da aldığı ve bunun rapor edilen toplam varlıklarının sadece küçük bir kısmı olduğu belirtildi.

Öte yandan Fed, geçen yıl bu tür varlık alımını 5 milyar doların üzerinde gerçekleştirmişti.

YERELLERDE DE DURUM AYNI

Haberde, Boston Fed Başkanı Eric Rosengren’in de ipoteğe dayalı menkul kıymetlere sahip 151 bin dolar ile 800 bin dolarlık gayrimenkul yatırım ortaklığına sahip olduğu aktarıldı. Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin’in ise 2020’den önce 1 milyon 350 bin dolar ile 3 milyon dolar arasında şirket tahvili aldığı ve bu şirketler arasında Pepsi, Home Depot ve Eli Lilly şirketlerinin de yer aldığı belirtildi.

Söz konusu işlemlerin Fed kurallarını ihlal etmediği aktarılan haberde ayrıca Fed’in çıkar çatışması politikaları ve banka yetkililerinin gözetimi hakkında tereddütler meydana getirdiği ifade edildi.

POWELL DENETLEME DÜĞMESİNE BASMIŞTI

Banka yetkililerinin kişisel portföylerinin kamuoyunun gündemine gelmesinin ardından Jarome Powell, geçen hafta üst düzey Fed yetkililerinin finansal varlıkları ve işlemleri için denetleme başlatılması talimatı vermişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz