Piyasaya 300 milyon litre faturasız akaryakıt sürüldü!

Piyasaya 300 milyon litre faturasız akaryakıt sürüldü!
NotHaber

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, piyasaya 300 milyon litre faturasız akaryakıt sürüldüğünü açıkladı.

Ticaret Bakanlığı, 300 milyon litre akaryakıtı faturasız bir şekilde piyasaya süren firmalara operasyon düzenledi. Ticaret Bakanı Muş, denetimler sonucu usulsüz yollarla piyasaya akaryakıt sevk ettiği tespit edilen 17 akaryakıt dağıtım şirketi ve 98 akaryakıt istasyonunun hakkında yasal işlem başlatıldığını açıkladı.

10 MİLYAR LİRA SAHTE FATURA

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, piyasaya usulsüz sürülen akaryakıtın haricinde bakanlık bünyesinde görev yapan Akaryakıt Özel Ekibi tarafından 42 ilde 784 şirketin denetlendiğini, bazı akaryakıt dağıtım şirketleri tarafından bayiler aracılığıyla piyasaya bir yıl içinde 10 milyar liranın üzerinde Sahte Fatura sürüldüğü söyledi.

DEVLETİN VERGİ KAYBI 4 MİLYAR LİRA

Muş, sahte faturalar nedeniyle devletin 4 milyar lira vergi kaybına uğradığını belirterek “Akaryakıt düşük fiyatlardan ve piyasa rayiç bedelinin çok altında piyasaya sürüldüğü belirlenmiştir. Akaryakıtı faturasız alan dağıtıcılar veya bayilerin ise sahte fatura düzenlemek amacıyla faaliyet yürüten diğer firmalardan temin ettikleri faturaları kullanarak Faturasız Akaryakıtın sevk ve satışı yasalmış gibi göstermek suretiyle akaryakıtı piyasaya sürdükleri tespit edilmiştir. Böylelikle faaliyetler yasalmış gibi gösterilip yapılan usulsüzlüklerin gizlendiği anlaşılmıştır” dedi.

784 FİRMA HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

Öte yandan Akaryakıt Özel Ekibi tarafından yürütülen ve 2021 yılı içinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında Petrol Piyasası Kanunu'na aykırı faaliyet yürüten 21 akaryakıt dağıtım şirketi, 240 bayi ve 523 nihai tüketici olmak üzere 784 firma hakkında yasal işlem başlatıldı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz