Palandöken: Perakende Yasası bir an önce güncellenmeli

Palandöken: Perakende Yasası bir an önce güncellenmeli

TESK Başkanı Palandöken, Perakende Yasası’nın derhal güncellenmesi gerektiğinin altını çizerek “On binlerce şubede yüzlerce esnafın işini tek dükkanda yapan zincir marketlerin haftanın her günü açık olmasına artık son verilmeli” dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ivedilikle Meclis'ten geçmesini beklediklerini bildirdi.

“ESNAF VE SANATKARIN EN ÖNEMLİ SORUNU PERAKENDE YASASI”

Palandöken, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, esnaf ve sanatkarların normalleşme sürecinde kendini toparlamaya çalıştığını fakat bu noktada en önemli sorunun Perakende Yasası olduğunu belirtti.

Palandöken, “TBMM’ye sunulan kuralsız açılışların önüne geçilmesi için perakende sektörünü düzenleyen yasa bir an önce çıkarılmalı” çağrısında bulundu.

“ENFLASYONUN DÜŞMESİ İÇİN ÖNEMLİ”

Zincir marketlere yönelik fahiş fiyat iddialarına katılan TESK Başkanı Palandöken, “Yüksek fiyat artışları ile piyasalarda dengeleri bozan zincir marketlere kural getirilmesi Enflasyonun da düşmesi için önemli. Haksız rekabetin neden olduğu bu düzen, üreticiyi perişan ederken esnafı yok ediyor. Vatandaşın alım gücünü düşürürken, Kobilerin üretimini engelliyor” ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz