Pakdemirli’den tedbir açıklaması

Pakdemirli’den tedbir açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, fahiş fiyat artışlarına yönelik olarak erken uyarı sisteminin gerekliliğini vurguladı. “Üretim, ihracat ve ithalat kısmıyla alakalı hızlı tedbir almaya gerek var” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dünkü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

ERKEN UYARI SİSTEMİ GIDA KOMİTESİ’NDE GÖRÜŞÜLECEK

Gıda fiyatlarındaki artışla ilgili yapılan çalışmalara ve Merkez Bankası’nın erken uyarı sistemine ilişkin konuşan Pakdemirli, “Merkez Bankası çalışıyor. Eylül sonuna kadar bitirecekler. Bu hafta Gıda Komitesi Toplantısı yapacağız. Biz de izleyeceğiz çalışmaları. Erken uyarı sisteminde gelinen aşama Gıda Komitesi'nde değerlendirilecek” şeklinde konuştu.

Toplantının ardından bir karar açıklanıp açıklanmayacağı sorulan Pakdemirli, “Gıda Komitesi'nde konuşacağımız çok sayıda konu var. Muhtemelen önemli bir kısmı kamuoyu ile paylaşılır” dedi.

ÜRETİM, İHRACAT VE İTHALAT KISMIYLA ALAKALI HIZLI TEDBİR ALMAYA GEREK VAR

Merkez Bankası’nın erken uyarı sistemine ilişkin açıklamalarda bulunan Pakdemirli şu ifadeleri kullandı:

“Dört başı mamur bir şekilde erken uyarı sistemi yapılırsa birçok şey engellenir. Üretim, ihracat ve ithalat kısmıyla alakalı hızlı tedbir almaya gerek var. Erken uyarı sistemi bir karar destek sistemi. Örneğin, domateste ihracat arttı fiyatlar yükseliyor ya da Türkiye'de salatalık tüketimi arttı. Mevsimsel olarak bazı etkiler oluyor. Nasıl karşılanacağına dair bir strateji olacak. Epey bir çalışma yaptılar. Her yerden, bizden, Ticaret Bakanlığından, hallerden, perakendeden elektronik bilgi topladılar. Un, yumurta, yağ, maya var, ekmek yapılacak vaziyete geldi. Çok büyük bir bilgi bankasına ulaştılar. Bunları çarşamba günü dinleyeceğiz. Merkez Bankası Başkanı da katılacak.”

25-30 ÜLKENİN KATILIMIYLA BÜYÜK BİR AĞAÇLANDIRMA KAMANYASI YAPILACAK

Bakan Pakdemirli, bu yıl düzenlenecek ağaçlandırma kampanyası hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 25-30 ülkeden çevrim içi katılımlarla 11 Kasım günü büyük bir ağaçlandırma kampanyası yapacaklarını açıkladı.

Orman yangınlarından zarar gören alanlarda yapılan çalışmalara ilişkin de konuşan Pakdemirli, bu bölgelerde temizlik ve tohumlama çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade etti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz