Oyun ve yazılımda hedef 10 milyar dolar

Oyun ve yazılımda hedef 10 milyar dolar

Ticaret Bakanı Mehmet Muş; oyun, yazılım ve siber güvenlik gibi girdi maliyeti olmayan ancak ihraç edilebilen alanlardaki ihracatı 10 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini duyurdu.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yıl sonunda 210 milyar dolarlık ihracat hedefine çok yakın olunduğunun altını çizerken Yazılım sektörünü de çok önemsediklerini belirtti. Bir girdi maliyetinin olmadığını söyleyen Muş, Türkiye’nin sadece oyun alanında 2 milyar dolarlık ihracata sahip olunduğunu açıkladı. Yazılım, oyun ve Siber güvenlik sektöründe hedeflenen ihracat miktarı ise 10 milyar dolar olarak belirtildi.

“POZİTİF AYRIMCILIK UYGULAYACAĞIZ”

İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerin ilk etapta bu projeye merkez olmasını istediklerini söyleyen Muş, “Bu alanda faaliyet gösterenlere de önemli bir pozitif ayrımcılık sağlayacağız.” dedi. Markalaşma alanında kullanılan Turquality programının güncellendiğini aktaran Bakan Muş, büyük çaplı üretim yapan şirketlerle yazılım şirketlerini birbirinden ayırabilmek adına ayrı bir Turquality programının da hazırlanacağının altını çizdi.

TÜRKİYE OYUN SEKTÖRÜNDE İLERLİYOR

Türkiye’de Oyun sektörüne olan ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Geçen yıl Peak Games ve Rollic Games şirketlerinin yurt dışına ihracının ardından, 159 milyar dolarlık küresel oyun pazarındaki yerini 18’inci sıraya çıkardı. Ayrıca ABD’de yayınlanan en iyi 10 oyun listesinde Türk oyunları da yer alıyor.

Gelecek yıllarda Türkiye’den daha fazla şirketin oyun dünyasına adım atmasıyla birlikte sektörün ihracat girdisinin de artması bekleniyor. Öte yandan Türkiye’de geçtiğimiz yıl 32 milyon olan oyuncu sayısının bu yıl 36 milyona ulaştığı da söyleniyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz