Oyun sektörünün kazancı dudak uçuklatıyor!

Oyun sektörünün kazancı dudak uçuklatıyor!
NotHaber

Türkiye’de video oyun geliştiricileri, 2020 yılında en çok yatırım alan sektör oldu. Geçtiğimiz yıl Peak Games ve Rollic Games’in Amerikalı Zyhnga firması tarafından 2 milyar dolara satın alınmasıyla, ülkedeki oyun stüdyolarına yatırım pik yaptı.

Türkiye’de oyun stüdyolarına merak her geçen gün giderek artıyor. 2020 yılında Peak Games ve Rollic Games’in peş peşe yapılan satın alınmalarının ardından yüzde 9.3 büyüyerek 159 milyar dolara ulaşan oyun pazarını, Türkiye 18’nci sırada tamamladı. ABD’deki top 10 listede Türk oyunları da yer alıyor.

YÜKSEK KAZANÇLAR ELDE EDİLEBİLİYOR 

Oyun sektöründen elde edilen gelirler, Hollywood, Bollywood ve müzik sektörlerini bile geride bırakacak büyük bir potansiyele ulaştı. Yaşadığımız süreç itibariyle başarılı örneklerle sektörün önü açılmış oldu. Oyun tasarımcılığı, global bir sektör olması, uzaktan kolayca erişim yapılabilmesi ile gelecek nesil adına ön planda bir meslek olarak görülüyor. Sektörde maaşlar ise oldukça yüksek. Çok genç yaşta büyük kazanç sağlanabiliyor. Devlet tarafından da oyun sektörüne destek sağlanmaya başladı. 

TÜRKİYE'DE OYUNCU SAYISI ARTIYOR

Önümüzdeki yıllarda ise Türkiye’den çok daha fazla şirketin dünyaya adım atmasıyla birlikte kazançların her geçen yıl giderek katlanarak devam etmesi bekleniyor. Ayrıca Türkiye’de geçtiğimiz yıl 32 milyon olan oyuncu sayısı, bu yıl 36 milyona ulaştığı aktarıldı. Türkiye’de oyun sektörüne her yaştan büyük bir ilgi olduğu rakamlarla da ortaya çıkıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz