OECD, Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti

OECD, Türkiye’nin büyüme tahminini yükseltti

OECD, Türkiye için 2021 büyüme tahminini yükseltti. Bu yılki büyüme tahmini yüzde 5,7’den yüzde 8,4’e çıkarken, 2022 büyüme tahmini ise yüzde 3,4’ten yüzde 3,1’e düştü.

Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD), “Ara Dönem Ekonomik Görünüm 2021” raporunu yayımladı. Raporda Türkiye’nin 2021 Büyüme tahminini yüzde 5,7’den yüzde 8,42’e yükseltti. Türkiye için sene sonu enflasyon tahminini ise yüzde 16’dan yüzde 17,8’e çıkardı.

OECD, küresel ekonomiyle ilgili değerlendirmelerin yer aldığı raporda, destekleyici para politikalarının devam ettirilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca enflasyonun hedefi ne kadar aşabileceği, para politikasında normalleşmeye doğru adımların zamanlaması ve dizilimi konularında net bir yönlendirmenin ortaya konması gerektiği vurgulandı.

“POLİTİKA DESTEĞİ GERİ ÇEKİLMEMELİ”

Ülkelerin mali politikalarda esnek olmayı ve ekonomik şartlara göre konumlanmayı devam ettirmeleri gerektiğini belirten OECD, “Kısa vadeli görünümün hala belirsiz olduğu ortamda, politika desteğinin erken ve aniden geri çekilmesinde kaçınılmalı” ifadelerini kullandı.

Dayanıklılığın arttırılması ve sürdürülebilir büyüme için güçlü kamu yatırımlarına ve güçlendirilmiş yapısal reformlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan OECD, “Borç sürdürülebilirliğine ilişkin orta vadeli patika ve bu yolda olası politika değişiklikleri konusunda net yönlendirme sağlayan güvenilir mali çerçeve, güvenin devam ettirilmesine ve bütçe seçimlerinin şeffaflığının güçlendirilmesine yardım eder” değerlendirmesinde bulundu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz