Nisan ihracatında tüm zamanların rekoru kırıldı!

Nisan ihracatında tüm zamanların rekoru kırıldı!
NotHaber

Ticaret Bakanı Muş, nisan ayında ihracatın yüzde 109 artışla 18,8 milyar dolara ulaştığını belirterek “Bu tüm zamanların en yüksek nisan ayı ihracat rakamıdır." dedi.

Nisan ayı ihracat verilerini açıklayan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 109 artışla 18,8 milyar dolar olarak gerçekleştiğini söyledi. Bu değerle tüm zamanların en yüksek nisan ayı ihracat rakamına ulaştıklarını belirten Muş, ayrıca tüm yılların ikinci en yüksek aylık ihracatın da gerçekleştiğini söyledi.

DIŞ TİCARET AÇIĞI GERİLEDİ

Nisan ayı dış ticaret açığı verilerini aktaran Muş, “Dış ticaret açığı Nisan 2020'ye göre yüzde 31,9 azalarak 4,6 milyar dolardan 3,1 milyar dolara geriledi, yani 1,5 milyar dolarlık bir gerileme yaşandı" dedi. Ocak-nisan döneminde ise ihracat yüzde 33,1 artışla 68,8 milyar dolar olarak gerçekleşti. İthalat ise yüzde 19,8 artışla 82,9 milyar dolar seviyesine ulaştı.

“DERTLERE KAYITSIZ KALMAYACAĞIZ”

Sektör temsilcileri, ihracatçılar, esnaf ve girişimcilere seslenen Muş, yeni dönemde üreticilerin tesislerini tek tek gezerek, aksayan noktaları yerinde tespit edeceklerini söyledi. Dertlere kayıtsız kalmayacaklarını vurgulayan Muş, “Çözüm üreteceğiz, yol bulacağız, yol açacağız. Yatırımcımızın, ihracatçımızın, esnafımızın işini kolaylaştırmak her şeyden önce Ticaret Bakanı olarak benim asli görevimdir” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz