Nijerya dijital parasını kullanıma sunacak

Nijerya dijital parasını kullanıma sunacak

Nijerya Merkez Bankası, yıl sonuna kadar resmi dijital para birimi “eNaira”yı kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Nijerya Merkez Bankası, dijital para çalışmaları kapsamında blokzincir ve ödeme yöntemlerine ilişkin olarak Bitt Inc. şirketi ile çalışacağını açıkladı. Pazartesi günü yapılan açıklamada Nijerya Merkez Bankası, şubat ayında bankaların ve finans kurumlarının kripto para birimleriyle işlem yapmasını yasakladıktan sonra bu yıl kendi dijital para birimini piyasaya sürmeyi planladığını duyurdu.

“TİCARETE KATKIDA BULUNACAK”

Nijerya Merkez Bankası Başkanı Godwin Emefiele, eNaira’nın müşterilerin mecvut fonları banka hesaplarında tutabilecekleri bir cüzdan olarak çalışacağını söyledi. Ayrıca dijital paranın ticarete de katkıda bulunacağını vurgulayan Emefiele, yurt dışında yaşayan Nijeryalıların da daha fazla para yollamasına imkân sağlayacağını belirtti.

2017’DE DUYURULDU

Nijerya Merkez Bankası tarafından duyurulan eNaira, aslında 4 yıllık bir dijital para projesinin ürünü. Merkez Bankası ilk olarak dijital para birimi projesini 2017 yılında duyurmuştu. Bitt Inc. ile çalışacağını duyuran Banka, firmayı teknolojik yeterliliği, yüksek verimi ve güvenli oluşu nedeniyle tercih ettiklerini belirtti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz