NFT piyasası çıldırdı: Bu resmin değeri 1.3 milyon dolar

NFT piyasası çıldırdı: Bu resmin değeri 1.3 milyon dolar

NFT piyasasında sunulan bir kaya resmi için 1.3 milyon dolar ödeme yapıldı.

Kripto paraların çıkmasının arından ortaya çıkan NFT yani non-fungible token (değiştirilemez token) projesinin ilki olan EtherRock kapsamında bir kaya görseli için 400 ether'lik bir ödeme yapıldı. Bu tutar 1.3 milyon dolara denk gelirken kaya görselleri için insanlar ortalama 1 milyon dolar ödüyorlar.

TOPLAM 100 KAYA GÖRSELİ VAR

Ethereum Blok zinciri üzeirnde üretilen EtherRock projesi, 2017 yılından beri NFT piyasasında bulunuyor ve bu durum onu ilk NFT platformlarından biri haline getiriyor. Proje kapsamında toplam 100 adet kaya görseli bulunurken bu kaya görsellerin sınırlı sayıda olması da fiyatlarının artmasına yol açıyor.

"SANAL KAYALARIN BİR İŞLEVİ YOKTUR"

İlk EtherRock, 6 Ağustos'ta 15 ETH karşılığında yani 41 bin dolara satılmıştı. Sanal kayaların fiyatları ise o günden bu yana üç haftadır durmadan artıyor.

Platformdan yapılan açıklamada kaya görselleri için, "Bu sanal kayaların, oyundaki 100 kayadan birine sahip olmanın verdiği gururdan başka bir işlevi yoktur." ifadelerine yer verildi.

NFT NEDİR?

NFT, dijital bir varlığın benzersiz olduğunu ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyeceğini onaylayan bir veri birimidir. Değiştirilemez token anlamına gelen NFT, blok zinciri ağı üzerinde şifrelenmiş ve bir eşi daha olmayan varlıklara deniyor.

Eşsiz tokenler (NFT) genellikle koleksiyon, dijital sahiplik ve mülkiyet hakları alanında tercih ediliyor. Ayrıca kripto sanat eserleri, dijital koleksiyon ürünleri ve çevrimiçi oyunlarda yer alan eşsiz dijital öğeler gibi çeşitli alanlarda da NFT kullanılıyor.

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz