Müteahhitlerden grev kararı! İMKON yetkilileri Nothaber’e konuştu

Müteahhitlerden grev kararı! İMKON yetkilileri Nothaber’e konuştu

Çimento fiyatlarındaki artışa karşı uzun süredir tepki gösteren müteahhitler, grev kararı aldı. Nothaber’e konuşan İMKON yetkilileri, 9 Eylül’de başlayacak grevin şimdilik kamu projelerini kapsamadığını bildirdi.

Mehmet Umut Dolu / İstanbul

 

Çimento piyasasındaki fiyatların normalin dışında bir artış yaşadığını ve sektörde kartelleşme olduğu iddialarını öne süren Müteahhitler Greve gidiyor. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), taleplerine ilişkin bir eylem olmamasını gerekçe göstererek 15 gün sürecek grev yapma kararı aldıklarını duyurdu.

Nothaber’e konuşan konfederasyon yetkilileri, grev kapsamında durdurulacak inşaatlara kamu projelerinin henüz dahil olmadığını söyledi. Ancak görüşmelerin hala devam ettiğini belirten yetkililer, her an yeni gelişmelerin olabileceğini de sözlerine ekledi.

Kamu projelerinin de grev kapsamına alınması, ülke genelindeki tüm inşaatların resmen durması anlamına gelirken, vatandaşlar ise yaşananları endişeyle takip ediyor.

9 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

Hafta başında Çimento fiyatlarına ilişkin açıklamalar yapan İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, greve başlayacakları tarihi 2 Eylül’de Ankara’daki genel merkezlerinde Anadolu’daki birlik başkanlarının da katılımıyla düzenleyecekleri bir basın toplantısında açıklayacaklarını söylemişti.

Bugün öğle saatlerinde gerçekleştirdikleri toplantıda Başkan Tellioğlu, 9 Eylül’de 15 gün sürecek bir grev başlatacaklarını duyurdu.

REKABET KURUMU’NDAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Müteahhitlerin, çimento sektöründe kartelleşme iddialarına yönelik açıklamalarda bulunan Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, çimento sektörüne ilişkin kamuoyunda bazı eksik ve yanlış bilgiler olduğunu belirterek nihai sonucun ancak soruşturma sonucunda ortaya çıkacağını söylemişti.

Söz konusu soruşturmanın 20 Nisan 2021’de başlatıldığını söyleyen Küle, taraflardan bu soruşturmanın sonucunu beklemelerini istemişti.

ÇİMENTOCULARDAN YALANLAMA

İMKON Başkanı Tellioğlu’nun iddialarına cevaben ortak bir açıklama yapan TÜRKÇİMENTO ve ÇEİS, “Kimse çimento sektörünü kendi çıkarları için hedef gösteremez.” İfadesini kullanmıştı. Ayrıca müteahhitlerin açıkladığı çimento fiyatlarının da gerçek olmadığını söylemişlerdi.

“FELAKETLER YAŞANIRKEN İŞ BIRAKMAMIZ UYGUN OLMAZDI”

Çimento fiyatlarındaki artışlardan duydukları rahatsızlığı uzun süredir dile getirdiklerini ancak zamların devam ettiğini söyleyen Tellioğlu, “Ülke genelinde yaşanan sel ve yangın felaketlerinin yaşandığı sıralarda iş bırakmamız uygun olmazdı. Bu yüzden iş bırakma eylemimizi erteledik.” şeklinde konuşmuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz