Müteahhitler iş durdurma eylemini sonlandırıyor

Müteahhitler iş durdurma eylemini sonlandırıyor

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, çimento sektöründeki fahiş fiyat artışı iddiasıyla 9 Eylül’de başlattıkları iş durdurma eyleminin bugün sonlandırılacağını açıkladı.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, sosyal medyadan yayımladığı açıklamada, Çimento fiyatlarındaki artışlara tepki olarak başlattıkları iş bırakma eylemini bugün sonlandırmaya karar verdiklerini duyurdu.

“FİYAT İSTİKRARININ SAĞLANMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”

Tellioğlu yaptığı açıklamada, “Boykot ve iş durdurma eylemimiz, Türkiye kamuoyunun dikkatini çekmiş, fahiş fiyat artışları Sayın Cumhurbaşkanı'nın günlük siyasi açıklamalarında yer bulmuştur. Cumhurbaşkanımızın fahiş fiyat artışlarıyla ilgili başlattığı takip sürecini ve önleyici tüm tedbirleri destekliyoruz. Ayrıca Resmi Gazete'nin 7 Eylül tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğin de söz konusu listeye eklenen çimento ve klinker mallarında öncelikli iç pazar ihtiyacının ülkemizde enflasyonla doğru orantılı olacak şekilde fiyat istikrarının tam anlamıyla bir an önce sağlanmasını temenni ediyoruz. Ülkemiz ekonomisinin büyümesi kavga ve kaos ile değil, sürdürülebilir üretim şartlarına, dengeli ekonomi ve sağlıklı fiyat istikrarıyla mümkün olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

“SORUMLULUK HÜKÜMETİN VE İLGİLİ KURUMLARINDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fahiş fiyat artışlarına yönelik açıkladığı mücadeleyi seferberlik olarak gördüklerini vurgulayan Tellioğlu, açıklamasının devamında; “Sivil toplum örgütü olmanın gereği olarak fahiş fiyat artışlarına asla boyun bükmeyeceğimizi, izin vermeyeceğimizi, üyelerimizin hak ve menfaatlerini yasal zeminde ve demokratik şartlarda her zaman arayacağımızı buradan bir kez daha kamuoyu ile paylaşarak, 9 Eylül'de başladığımız boykot ve iş durdurma eylemimizi bugün saat 17.00'da sonlandırıyoruz. Bundan sonraki sorumluluk tamamen hükümetin ve ilgili kurumlarındır. Makul maliyetlerle inşaatların bir an önce üretime geçmeleri gerekir, aksi durumda konut fiyatları ve kira artışlarının önüne geçilemeyecektir.” cümlelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz