Milyonları ilgilendiriyor! İşte asgari ücret toplantılarının gerçekleşeceği tarihler

Milyonları ilgilendiriyor! İşte asgari ücret toplantılarının gerçekleşeceği tarihler

Türkiye’de milyonlarca asgari ücretli çalışanı doğrudan ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları nihayet başladı. Şimdi vatandaşların gündemindeki en büyük konu asgari ücret toplantılarının ne zaman yapılacağı oldu. İşte önemli toplantı tarihleri…

2022 yılına az bir zaman kala Türkiye’de milyonlarca vatandaş, yeni dönemde asgari ücret tutarının ne kadar olacağını merak ediyor. Merakla beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları nihayet başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yeni yıla girmeden zammın belli olacağını söylemesi ile heyecan giderek arttı. Yetkililer, daha önceki yıllardaki gibi 2022 yılı Ocak ayında değil de daha erken bir tarihte yeni asgari ücret tutarını açıklamayı planlıyor.

Asgari Ücret Belirlemesinde İkinci Toplantı

Aralarında işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret tutarını belirlemek için çalışmalara başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısının ilki 1 Aralık Çarşamba günü gerçekleşti. Şimdiden gözlerin çevrildiği ikinci toplantı ise TÜRK İŞ sendikasının ev sahipliğinde gerçekleşecek. Milyonlarca çalışan asgari ücret ile ilgili gelişmeleri yakından takip ederken, zam kadar vergi düzenlemesi de merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son olarak TRT ekranlarından asgari ücret zammı ile ilgili olarak vatandaşları sevindiren açıklamalar yapmıştı. İlk toplantı 1 Aralık 2021 Çarşamba tarihinde yapılırken, ikinci görüşme ise 7 Aralık Salı günü saat 14:00’te Türk-İş sendikasının merkezinde gerçekleştirilecek. Bunun ardından gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısına çevrilecek. Yetkililerden gelen son bilgilere göre 2022 yılında geçerli olacak asgari ücret tutarı, 3. toplantı sonunda kamuoyuna duyurulabilir.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Üçüncü Toplantı Tarihi

Heyecanla beklenen 2022 yılı asgari ücret tutarının belirleneceği toplantılardan biri de üçüncü görüşme olacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 3. toplantısı TİSK ev sahipliğinde 9 Aralık Perşembe günü saat 10:00’da gerçekleştirilecek. Bundan sonra ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde aralık ayı içerisinde 4. Oturum gerçekleşecek. Toplantıların peş peşe yapılması durumunda Aralık ayı bitmeden 2022 yılı asgari ücret tutarı kesinlik kazanmış olacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz