Milyonlarca emeklinin yüzünü güldürecek haber! SGK çift maaş verecek

Milyonlarca emeklinin yüzünü güldürecek haber! SGK çift maaş verecek

Emekli vatandaşlar her geçen gün geçim zorluğu yaşarken, SGK’dan müjdeli haber geldi. Emekliler 2022 yıl başında zam beklerken, SGK emeklilere çift maaş vermeye başladı. SGK ikinci maaş nasıl alınır?

Türkiye’de pek çok hak sahibi vatandaş, maaşının kesileceği korkusu ile SGK’dan hak ettiği ikinci maaşı alamıyor. 2022 yılına az bir zaman kala milyonlarca emeklinin gözü kulağı emekli maaşlarına yapılacak olan zamma çevrildi. Bu süreçte emekli vatandaşlara ekonomik olarak rahat bir nefes aldıracak duyuru Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) geldi. SGK emeklilere güzel bir haber duyurarak çifte maaş müjdesi verdi.

SGK’dan İkinci Maaş Nasıl Alınır?

Sosyal Güvenlik Kurumu, muhtaç durumda olan hak sahiplerine pek çok destek sağlamasıyla biliniyor. SGK tarafından hak sahiplerine verilen çift maaş uygulaması devam ediyor. Çift maaş, sadece emeklilerin değil aynı zamanda dul ve yetimlerin de yararlanabildiği bir haktır. Dul kavramı her ne kadar halk dilinde kadınlar için kullanılsa da erkekler de bu kapsama girebilir. Pek çok vatandaş, SGK’dan çift maaş alma hakkı varken, maaşının kesileceği korkusu ile ya da bilmediği için bu hakkını kullanmıyor.

SGK bünyesinde 3 sigorta kolu bulunurken, çift maaş almak isteyenlerin hangi sigorta koluna mensup olduğuna bakılmıyor. Dolayısıyla SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı fark etmeksizin hak sahibi vatandaşlar, SGK’ya gerekli başvuruları yaparsa kısa sürede çift maaş almaya başlayabilir. SSK emeklisi olduğu halde eşi vefat etmiş kişiler dul aylığı da alabilir. SGK kanunlarına göre vefat eden eş, SSK veya Bağkurlu ise dul emekli eş bu maaşın yüzde 50’sini, memur emeklisi ise maaşın yüzde 75’ini alabilir.

Hak Sahiplerinin Başvuru Yapması Gerekiyor

SGK’dan bazı durumlarda emekli kadınlara 3 farklı maaş alma hakkı da tanınıyor. Kendi çalışmasından dolayı SSK’dan Emekli Maaşı alan kadın, vefat eden Bağkur emeklisi kocasının ölümünden dul aylığı ve Emekli Sandığı’na bağlı vefat etmiş babasının yetim aylığını alabilir. Tüm bu çift veya 3 maaş başvurusu için SGK il merkezlerine bizzat müracaat edilmesi gerekiyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz