MicroStrategy Bitcoin almaya devam ediyor: 5 bin BTC

MicroStrategy Bitcoin almaya devam ediyor: 5 bin BTC

Yazılım şirketi MicroStrategy, şirket bünyesine 5 bin 50 Bitcoin daha aldığını duyurdu.

Gün geçtikçe üzerindeki ilgiyi artırmayı başaran Bitcoin (BTC), büyük şirketlerin de ilgisini çekmeye başladı. En fazla Bitcoin’e sahip şirketler arasında yer alan MicroStrategy, elindeki BTC’lere yenilerini eklediğini duyurdu.

TOPLAM 114 BİN 42 BİTCOİN

Microstrategy CEO’su Michael Saylor, 48 bin 99 dolardan 242,9 milyon dolar karşılığında 5 bin 50 BTC aldıklarını açıkladı. Son alımla birlikte şirketin elinde tuttuğu BTC miktarı 114 bin 42’ye ulaştı.

Saylor ayrıca Bitcoin başına ortalama 27 bin 713 dolar ödediklerini ve toplam 3 milyar 16 milyon dolar harcadıklarını aktardı.

BİTCOİN’DEKİ YATAY SEYİR SÜRÜYOR

Büyük şirketlerin Bitcoin’e ilgisi sürerken, piyasada ise Bitcoin düşmeye devam ediyor. Haftaya 44 bin dolar seviyesinde başlayan BTC, günün sonuna doğru 44 bin doların altına düştü.

Bitcoin’deki düşüşle beraber piyasadaki çoğu altkoin de düşüşe geçmiş durumda. Uzmanlara göre eğer BTC 40 bin dolara kadar düşerse tüm değerlendirmelerin gözden geçirilmesi gerekebilir. Ancak başka bir görüşe göreyse Bitcoin yıl sonuna kadar 55 bin dolar seviyesini zorlayabilir.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz