Merkez Bankası faizi sabit tuttu

Merkez Bankası faizi sabit tuttu
NotHaber

: Merkez Bankası, faizde değişikliğe gitmeyerek yüzde 19 oranında kaldı. Böylece faiz oranları 4 aydır değişmemiş oldu. “Dünyada aşınlanma hızlanıyor ve ekonominin toparlanma süreci destekleniyor” denerek olumlu tablo çizildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), haftalık gösterge repo Faizinde piyasa beklentileri doğrultusunda değişikliğe gitmedi. TCMB Para Politikası Kurulu(PPK) toplantısının ardından yapılan  açıklamaya göre, haftalık repo faizi yüzde 19 olarak kaldı. TCMB, önceki 3 toplantısında da beklentilere paralel olarak faizi sabit bırakmıştı. Böylece Merkez Bankası faizi 4 aydır değiştirmemiş oldu.

SIKI DURUŞA DEVAM EDİLECEK

Karar metninde “Enflasyon ve enflasyon beklentilerindeki yüksek seviyeler dikkate alınarak, Nisan Enflasyon Raporu tahmin patikasındaki belirgin düşüş sağlanana kadar para politikasındaki mevcut sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir” ifadelerine yer verildi. Ümit vadeden bir tablo çizilen açıklamada “Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere dünya genelinde aşılamanın hızlanması küresel ekonomide toparlanma sürecini destekliyor” denildi.

YIL SONU ENFLASYONU YÜZDE 15

Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketinde enflasyon beklentisi yıl sonu için yüzde 15,64, 12 ay sonrası için yüzde 12,62 ve 24 ay sonrası için yüzde 10,43 seviyesinde bulunuyor. TCMB'nin enflasyon beklentisi de 2021 yıl sonu için yüzde 12,2, 2022 yıl sonu için yüzde 7,5 seviyesinde. Nitekim Türkiye İstatistik Kurumu Haziran ayında tüketici fiyatlarını  yıllık yüzde 17,53 olarak açıklamıştı. TCMB'nin bir sonraki toplantısı 12 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz