Merakla beklenen bütçe görüşmeleri ne zaman? 2022 bütçe takvimi belli oldu

Merakla beklenen bütçe görüşmeleri ne zaman? 2022 bütçe takvimi belli oldu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi 1 aydır devam eden görüşmelerden sonra onaylandı. Memur maaşlarına zam konusunu da gündeme getirecek bütçe görüşmeleri ne zaman başlayacak?

Memur maaşlarına zam yapılmasını da içeren bütçe görüşmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve 16 bakan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum gerçekleştirdi. Mecliste 2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi kabul edildi. Şimdi gözler bütçe görüşmelerinin ne zaman başlayacağına çevrildi. Peki 2022 bütçe görüşmeleri kaç gün sürecek, ne zaman sonuçlanacak?

2022 Yılı Bütçe Görüşmeleri Takvimi Açıklandı

2022 yılı Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı görüşmelerin 6 Aralık 2021 Pazartesi günün başlayacağı öğrenildi. Açıklanan takvime göre bütçe görüşmeleri genel kurulda başlatılacak. Bütçe takviminde ayrıca 2022 yılı bütçe görüşmeleri hafta sonu dahil olmak üzere 12 gün sürecek. Bu kapsamda önümüzdeki pazartesi 6 Aralık’ta başlayacak bütçe görüşmeleri 17 Aralık tarihinde sona erecek.

Vatandaşların da yakından takip ettiği kararların görüşülüp onaylanacağı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantı tarihi belli oldu. TBMM Başkanlığı tarafından hazırlanan 2022 bütçesinin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşme takvimi netleşti. Buna göre 8 Aralık Çarşamba gününde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı’nın bütçeleri ele alınacak.

Görüşmeler 12 Gün Sürecek

Hızlı bir tempoyla gerçekleştirilecek görüşmelerde 9 Aralık Perşembe gününde Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı bütçeleri masaya yatırılacak. Edinilen bilgilere göre 10 Aralık Cuma gününde, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı, Yargıtay, Danıştay ve Milli Savunma Bakanlığı bütçesi görüşülecek.

TBMM Genel Kurul’da hafta sonunda bütçe görüşmeleri ara vermeden devam edecek. 11 Aralık Cumartesi gününde, Sağlık Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bütçeleri görüşülecek. 12 Aralık Pazar gününde ise, Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçeleri ele alınacak. Tüm sürecin ardından 14 Aralık Salı gününde Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşülecek ve 17 Aralık Cuma günü bütçe görüşmeleri tamamlanacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz