Memurlara müjdeli haber! Ocak ayında maaşlara yansıyacak

Memurlara müjdeli haber! Ocak ayında maaşlara yansıyacak

Türkiye’de milyonlarca memuru yakından ilgilendiren haberler Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan geldi. Yalçın, memurların merakla beklediği 3600 ek gösterge hakkında son dakika açıklamalarında bulundu. İşte detaylar…

2022 yılına az bir zaman kala memurlar da ocak ayında alacakları maaşa odaklanmaya devam ediyor. Gündemdeki en önemli konulardan biri olan 3600 Ek Gösterge hakkında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Milyonlarca memuru yakından ilgilendiren açıklamalar Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından son dakika olarak basına yansıdı. Asgari ücret belirlendikten sonra sıra memur maaşlarına yapılacak iyileştirmelere gelecek.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “3600 ek gösterge konusunda, asgari ücret belli olduktan sonra komisyonu topluyoruz. Çalışmalara başlayacağız. Ocak ayında memur maaşlarına yansıyacak şekilde ek protokolle alım gücünü yükseltme konusunda mutabık kaldık.” Bu açıklamalar ocak ayında memur maaşlarına ne kadar zam yapılacağını bekleyen milyonlarca vatandaşı heyecanlandırmaya yetti.

“3600 Ek Gösterge Asgari Ücretten Sonra”

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile bağlı sendikaların başkanları bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir toplantı düzenledi. Söz konusu toplantıda 3600 ek gösterge başta olmak üzere memur maaşlarına ocak ayında yapılacak iyileştirmeler gündeme getirildi. Milyonlarca memuru yakından ilgilendiren 3600 ek gösterge ve toplu sözleşme gündemin en önemli konusu haline geldi.

Kamu ve işveren temsilcileri ile görüşmelere devam ettiklerini kaydeden Başkan Yalçın, memurlara müjdeli haberi ne zaman vereceklerine değindi. Bu kapsamda, “3600 ve ek gösterge meselesini asgari ücret belli olduktan sonra hemen gündeme alıp çalışacağız” diyen Yalçın, yakın zamanda bu çalışmaların sona ereceğini bildirdi. Memurlara zam konusunda ocak ayında müjdeli haberler vereceklerini kaydeden Yalçın’ın açıklamaları memurlar arasında geniş yankı buldu.

15 Ocak’a Kadar Maaşlara Yetişecek

Kamu görevlileriyle görüştüklerini ve ocak ayında memur maaşlarına yansıyacak şekilde ek protokoller uygulayacaklarını belirten Yalçın, anlaşmaya vardıklarını söyledi. Bu kapsamda memur maaşlarına ek zam ile ilgili olarak Ocak ayının 15’ine kadar ilk maaşlara yetişecek şekilde iyileştirme yapılacak. Memurları heyecanlandıran gelişmelerde yeni haberler bekleniyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz