Memur ve emekli maaşlarına büyük zam müjdesi! 2022 zamlı maaşlar ne kadar olacak?

Memur ve emekli maaşlarına büyük zam müjdesi! 2022 zamlı maaşlar ne kadar olacak?

2022 yılına kısa bir süre kala vatandaşlar yeni yıldaki emekli ve memur maaşlarına yapılacak zamları merak ediyor. Çalışma Bakanlığı, sosyal refah düzenlemesi kapsamında memurların maaşlarına ciddi oranda iyileştirme yapılacağını duyurdu…

Türkiye’de milyonlarca memuru ve memur emeklisini yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor. 2022 yılına az bir Zaman kala vatandaşlar, yeni yılda ne kadar maaş alacaklarını araştırmaya devam ediyor. Çalışma Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan son açıklamada, memurlara sosyal refah düzenlemesi yapılacağını duyurdu. Bakanlık, yetkili birim olan Memur Sen ve diğer memur sendikaları ile görüşmeler yaptıktan sonra anlaşmaya vardığını ilan etti.

Memur ve Emekli Maaşlarına Ne Kadar Zam Yapılacak?

Milyonlarca memur ve emekli vatandaşı heyecanlandıran açıklamalar bizzat Çalışma Bakanlığı’ndan geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yetkili konfederasyon olarak bilinen Memur Sen başta olmak üzere diğer memur birimleri ile ortak görüşmeler düzenledi. Bu görüşmeler sonunda memur maaşlarına 2022 yılında yapılacak zam konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi. Bu kapsamda milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren 2022 yılı maaşlarında toplu sözleşmede öngörülen artışa ek olarak sosyal refah artışı yapılacak.

Memur maaşlarına normal şartlarda ocak ayında toplu sözleşmede belirtilen oranda zam yapılacaktı. Ancak son dönemde artan döviz kurları ve enflasyon rakamları sebebiyle memur maaşlarına sosyal refah artışı kapsamında ek iyileştirmeler yapılacak. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre 4 memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 yılındaki mali ve sosyal haklarını belirleyen 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri belirleyici olacak.

Enflasyon Farkı Maaşlara Yansıtılacak

Bu sözleşmelerde kamu görevlilerinin maaşları konusunda önemli kazanımlara imza atıldı. Ayrıca memur ve memur emeklisi maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. Bu açıklamalar kapsamında 3600 ek gösterge meselesi vaat olmaktan çıktı ve toplu sözleşme maddesi haline geldi.

Çalışma Bakanlığı sosyal refah düzenlemesi hakkında şu açıklamayı yaptı: “Kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alarak bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi ek protokol olarak değerlendireceğiz. Söz konusu çalışma, sadece doktorları değil bütün sağlık personelini gözeten, bununla da sınırlı kalmayıp tüm kamu personelimizi kapsayacak şekilde enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi olarak yapılacaktır.”

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz