Meksika Merkez Bankası’ndan ilginç Bitcoin yorumu

Meksika Merkez Bankası’ndan ilginç Bitcoin yorumu

Meksika Merkez Bankası Başkanı Alejandro Diaz de Leon, Bitcoin’i para olarak görmediklerini belirtti. Leon, Bitcoin ile mal alan birinin karşılığında para ödemekten ziyade barter yapmış olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde El Salvador ve Ukrayna’nın Bitcoin’i yasallaştırmasının ardından Meksika’dan Bitcoin’e ilginç bir yaklaşım geldi.

Meksika Merkez Bankası Başkanı Alejandro Diaz de Leon, Bitcoin’i bir para birimi ya da bir değişim aracı olarak görmediklerini söyledi.

İLGİNÇ Barter YORUMU

Merkez Bankası Başkanı Leon, “Bitcoin ile mal alan biri karşılığında para ödemekten çok barter yapmış oluyor” şeklinde konuştu. Bitcoin’in değer gösterme kabiliyetinin zayıf olduğunu söyleyen Leon, kripto paraların yüksek riskli yatırımlar olduğunu söyledi.

DEĞERLİ METALLERE BENZETTİ

Diaz de Leon, Bitcoin için “Bir para biriminden çok değerli metallere benziyor” yorumunda bulundu. İnsanların alım güçlerini kaybetmekten kaçındıklarını söyleyen Leon, “Günden güne yüzde 10 değişiklik gösteren bir alım gücü istenmez. Alım gücü konusunda volatilite istenen bir durum değil” şeklinde konuştu.

BİTCOİN’DE SON DURUM

Bitcoin geçtiğimiz günlerde sert bir düşüş yaşayarak 52 bin dolar seviyesinden 42 bin dolara kadar gerilemişti. Yaşanan büyük değer kaybının ardından yaraları sarmaya çalışan Bitcoin, 46-47 bin dolar bandındaki yatay seyrini sürdürüyor.

BARTER NEDİR?

Barter, takas ya da değiş-tokuş olarak tanımlanabilen ekonomik bir terimdir. Birebir takas işlemlerinden ziyade bir işletmenin satın aldığı mal veya hizmet karşılığında kendi ürettiği ya da sahibi olduğu mal veya hizmetle ödeme yaptığı bir finans ve ticaret sistemidir.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz