Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den son dakika asgari ücret ve dolar açıklaması

Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den son dakika asgari ücret ve dolar açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, hükümetin faiz politikasına ilişkin sorulara yanıt verdi. Asgari ücret için de ayrı bir parantez açan Nebati, “2800 TL ile bir adam geçinebilir mi? Öyle şey olur mu? Olmaz! Vereceğiz” dedi…

Milyonlarca vatandaş 2022 yılı Asgari ücret tutarını merak ederken, bir yandan da döviz kurlarında yaşanan artış gündem oluyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gündeme ilişki açıklamalarda bulundu. Faiz indirimi devam edecek mi sorusunu yanıtlayan Bakan Nebati, “Onu bilmem ama artırmama konusunda kesin kararlıyız. Ve bu işi biz oturtacağız Allah’ın izniyle” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası’nın döviz kuruna yaptığı müdahaleler ile ilgili sorulara yanıt veren Bakan Nebati, dış güçlerden herhangi bir saldırı olmadığını kaydetti: “Çok net olarak söylüyorum. İçeride birkaç manipülatif, spekülatif işlemler var. Merkez Bankası da onların bu hamlelerine karşı hamle yapıyor.” Son dakika açıklamalarında bulunan Bakan Nebati, hükümetin yeni ekonomi planının başarıya ulaşacağını söyledi.

“İnanın Bize Faiz Artırmayacağız”

Türkiye’nin geçtiği yeni ekonomi modelinin başarıya ulaşıp ulaşmayacağı ile ilgili soruyu yanıtlayan Hazine Bakanı Nureddin Nebati şunları söyledi: “abii ki! Göreceksiniz. Çok hızlı bir şekilde düzelecek ekonomi. Yeter ki bize güvenilsin. Dün toplantıda bankacılar da vardı. “Güvenin, inanının bize” dedim. Faiz artırmayacağız. Bu işi faiz artırmadan da yapabildiğimizi göreceksiniz. Sadece güven.”

Despotik bir yönetim anlayışı olmadığını dile getiren Hazine Bakanı, demokratik ve serbest piyasaya inanan bir kişi olduğunu belirtti. Hem patron hem de çiftçi olduğunu söyleyen Bakan Nebati, “Kamuyla iş yapmayan, kamu kurum ve kuruluşlarının önünden bile geçmemiş bir işadamıyım ben! Hayatında ilk defa kamudan maaş alan ve bu maaşı da kendi için harcamayan bir kişiyimdir.” şeklinde konuştu.

Hazine Bakanı’ndan Asgari Ücret Açıklaması

2022 yılında verilecek asgari ücret hakkında konuşan Bakan Nebati, kendi çalışanlarına 3 ay önceden zam yapmaya başladıklarını söylerken şunları ekledi: “Zam olacak tabii. 2800 TL ile bir adam geçinebilir mi? Öyle şey olur mu? Olmaz! Vereceğiz. Asgari ücretin olabilecek en doğru rakamda olması konusunda en büyük destekçilerden biriyim. Bırakın bakan olarak desteklemeyi. Patron olarak destekliyorum.”

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz