LC Waikiki enflasyona karşı uyardı

LC Waikiki enflasyona karşı uyardı

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, pamuk fiyatlarındaki artışın devam etmesi durumunda giyim enflasyonunun olumsuz etkileneceğini belirtti.

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, hazır giyim sektöründeki fiyat gelişmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Küçük, Pamuk fiyatlarında artış yaşandığını ve bu artışın olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

“GİYİM ENFLASYONU OLUMSUZ ETKİLENEBİLİR”

Pamuk fiyatlarında beklenmedik bir artış olduğunu söyleyen Küçük, “Geçen sene 65 sent olan pamuk, bu sene 1,05 doları buldu. Dolar bazında yaklaşık yüzde 80 bir artış var. Böyle giderse bu durum giyim enflasyonunu olumsuz etkileyecektir” değerlendirmesinde bulundu.

“STOK YAPMAK MANTIKLI DEĞİL”

Pamuk fiyatlarında 2011 yılında da böyle bir durum yaşandığını fakat bu durumun geçici olduğunu hatırlatan Küçük, “O yüzden geçici bir durum. Tavsiyem, sipariş miktarı kadar pamuk alınması gerek, stok yapmak mantıklı değil” şeklinde konuştu.

“GİRDİ MALİYETLERİNDEKİ ARTIŞ ENFLASYONA NEDEN OLDU”

enflasyon rakamlarına da değinen Küçük, “Hazır giyim ve ayakkabıdaki enflasyon tamamen girdi maliyetlerindeki artıştan kaynaklandı. Eğer 2-3 ay daha böyle giderse yaz sezonu da maalesef enflasyonun 10-15 puan üzerinde artış olma ihtimali yüksek” ifadelerini kullandı.

Küçük ayrıca, enflasyona rağmen hazır giyimde ihracat rakamlarının beklenenin üzerinde olduğunu, pandemiden dolayı Asya’dan ve Güney Amerika’dan gelen sipariş miktarının arttığını ve bu nedenle üretici firmaların kapasitelerinin üzerinde çalıştıklarını aktardı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz