Kurbanlıklar büyükşehirlere geldi, fiyatlar belli oldu!

Kurbanlıklar büyükşehirlere geldi, fiyatlar belli oldu!
NotHaber

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla büyükşehirlerde kurban pazarları kurulmaya başlandı. Hayvan sahipleri bu yıl kurbanlık fiyatlarının yüksek olduğunu söyledi.

Kurbanlıklar Anadolu’dan büyükşehirlere gelmeye başladı. İstanbul Bahçelievler’de kurulan hayvan pazarlarında hayvan sahipleri alıcıları beklemeye başladı. Çobançeşme bölgesinde 20 dönümlük araziye kurulan kurbanlık satış alanında hazırlıklar tamamlandı. Bin 200 büyükbaş, 500 küçükbaş kurbanlık kapasitesine sahip alana satıcılar, hayvanlarını yerleştirdi.

KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?

Tokat'ın Zile ilçesinden 90 büyükbaş hayvanını getiren Mehmet Çankıran, kurbanlıkların fiyatının 15 bin ile 30 bin lira arasında değiştiğini söyledi. Bir başka satıcı Yakup Gürbüz ise "Akoğlan" ismini verdiği 1 ton ağırlığındaki büyükbaşı 35 bin liradan satışa sundu.

SALGIN İÇİN TÜM TEDBİRLER ALINDI

Kurban satış alanında koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri için tüm önlemler alındı. Sosyal mesafe kurallarının uygulanacağı satış alanının girişinde vatandaşlara maske dağıtılacak ve HES kodu sorgulanacak. Vatandaşların ihtiyacını karşılamak için tuvalet, kafeterya ve dini vecibelerini yerine getirmek için mescidin de kurulduğu alanda, kurbanlıklarda olası bir hastalık durumu söz konusu olduğunda müdahale edilmesi için karantina çadırı da bulunuyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz