Kavcıoğlu Katar Merkez Bankası başkanıyla görüştü! Doların ateşi sönecek mi?

Kavcıoğlu Katar Merkez Bankası başkanıyla görüştü! Doların ateşi sönecek mi?

Son dönemde hızla artan döviz kuruna müdahalede bulunan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, dikkat çeken bir hamlede bulundu. Kavcıoğlu ile Katar Merkez Bankası Başkanı toplantı yaptı. Toplantı sonrası gözler dolar/TL’ye çevrildi…

Türkiye ekonomisini tehdit eden hızlı döviz kuru artışı, son dönemde gündemdeki en önemli konulardan biri haline geldi. Giderek artan döviz kurlarına müdahale eden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Doların ateşini söndürmek için harekete geçti. Daha önce döviz kurlarını dengeye getirebilmek için 2 defa müdahale eden ve dolar satan TCMB’den şimdi farklı bir hamle geldi.

Reuters haber ajansı tarafından duyurulan gelişmelere göre Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Katar Merkez Bankası Başkanı ile görüştü. İki başkan bir araya gelerek finans ve bankacılık alanındaki ilişkileri masaya yatırdı. Katar devlet haber ajansında da geniş yankı bulan bu haberle birlikte gözler yeniden dolar kuruna çevrildi. Bu görüşmenin dolar/TL paritesindeki ateşi söndürüp söndürmeyeceği merak ediliyor.

Katar ile Bankacılık İlişkileri Güçlendirilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Doha ziyareti kapsamında Şahap Kavcıoğlu da dikkat çeken bir görüşme yaptı. Katar Merkez Bankası başkanı ile TCMB Başkanı finans konularını konuştukları bir toplantı gerçekleştirdi. Bu kapsamda iki ülkenin bankacılık alanlarındaki ilişkileri ve bu ilişkileri güçlendirmenin yolları masaya yatırıldı. Kamuoyunda geniş yankı bulan toplantı sonrası henüz resmi bir açıklama gelmedi. Öte yandan TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, dolar/TL müdahalesi hakkında da yeni bir açıklama yapmadı.

PPK Toplantısı 16 Aralık’ta

Merkez Bankası’nın faiz toplantısı yakından takip ediliyor. Vatandaşlar, TCMB’nin vereceği faiz kararına odaklanmış durumda. Döviz kurlarında yaşanan hareketlilik sonrasında faiz indirimlerinin ele alındığı bir toplantı yapıldı. Toplantı sonrasın Şahap Kavcıoğlu, ekonomideki genel değerlendirmelerin konuşulduğunu söylemişti.

Merkez Bankası’nın gerçekleştireceği Aralık ayı Para Politikası Kurulu toplantısı 16 Aralık Perşembe günü yapılacak. Toplantı şimdiden vatandaşlar tarafından da merakla beklenmeye başladı. Bu toplantıda alınacak faiz kararı saat 14:00’te basına açıklanacak. 2021 yılının son faiz toplantısından önce Merkez Bankası’nın faiz indirimi yapmayıp pas geçeceği konuşulmaya başlandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz