Kartal borsada yüzleri güldürdü

Kartal borsada yüzleri güldürdü

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, eylül ayında borsada diğer kulüplerden sıyrılarak yatırımcısına kazandıran tek spor şirketi oldu.

Borsa İstanbul’da işlem gören spor kulübü şirketlerinden Fenerbahçe Futbol AŞ, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar ile Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği yatırımcılarını üzerken yalnızca Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ yatırımcısının yüzünü güldürdü.

LİGDEKİ BAŞARI BORSAYA YANSIMADI

Uzmanlar, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un Süper Lig’deki başarılı ilerleyişlerine rağmen borsada yatırımcılarına kaybettirdiğine dikkat çekiyor.

Lider Fenerbahçe, yatırımcısına yüzde 1,8, henüz mağlup olmayan Trabzonspor ise yüzde 6,8 kaybettirdi. Kulüplerin müsabakalardaki başarılı performanslarına rağmen mali zorluklar yaşaması ve bunun yanında transfer döneminde de zarar etmeleri, hisse performanslarını olumsuz etkiledi.

GALATASARAY BORSADA DA ÜZÜYOR

Ligde başarılı bir performans sergilemeyen Galatasaray’ın hisseleri yüzde 7,7 değer kaybetti. Uzmanlara göre son 32 sezonun en kötü lig başlangıcını yapan kulüp, yatırımcısının yüzünü güldürmeyi başaramadı.

BEŞİKTAŞ SPONSORLARLA YÜKSELDİ

Yüzde 4,2 ile eylül ayında yatırımcısına kazandıran tek spor şirketi Beşiktaş oldu. Altay mağlubiyetiyle zirve yarışından uzaklaşan Beşiktaş’ın hisseleri bu yenilgiyle bir miktar gerilese de aylık bazda yükseliş bozulmadı.

Bitci Teknoloji AŞ ile imzalanan 3 sezonluk sponsorluk anlaşması, Beşiktaş’a oplam 5 milyon 627 bin Euro kazandırdı. Kulüp ayrıca Sompo Sigorta ile de sponsorluk anlaşması yaptığını duyurmuştu.

YILIN BAŞINDAN BERİ ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ

Borsa İstanbul’da işlem gören spor şirketlerinden yıl başından bu yana performans değerlendirmesine göre Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor yatırımcılarına kazandırdı.

Bu dönemde yatırımcısına en fazla kazandıran kulüp Beşiktaş olurken, hisseleri yıl başına oranla yüzde 46 değer kazandı.

Söz konusu dönemde Trabzonspor’un hisseleri yüzde 34, Fenerbahçe’nin hisseleri yüzde 13,7 değer kazanırken Galatasaray’ın hisseleri ise yüzde 20 değer kaybetti.

PİYASA DEĞERİNDE LİDER FENERBAHÇE

Halka açık 4 spor şirketi arasında en fazla piyasa değerine sahip kulüp Fenerbahçe oldu. Kulüp, eylül ayını 4 milyar 325 milyon 728 bin lira piyasa değeriyle kapattı.

Fenerbahçe’nin ardından 1 milyar 749 milyon 600 bin lira piyasa değeriyle Galatasaray, 1 milyar 635 milyon lira piyasa değeriyle Trabzonspor ve 1 milyar 416 milyon lira piyasa değeriyle Beşiktaş geldi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz