Kargoculukta yeni dönem! Dünyada bir ilk

Kargoculukta yeni dönem! Dünyada bir ilk

Türkiye’de drone kargo dönemi başlıyor! Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, ön çalışmaları tamamlanan projenin güzergahı için ilk olarak İstanbul-Eskişehir-Ankara hattını belirledi.

kargo taşımacılığında insansız hava araçlarının dönemi başlıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ön çalışmaları tamamlanan projenin güzergahı da belli oldu.

HAVA KORİDORU GÜZERGAHI

Drone taşımacılığının şehirlerarası boyutta yapılması planlanan projede ilk aşama güzergahı belirlendi. Hava koridoru güzergahına ilişkin konuşan Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek, modellemenin ilk olarak İstanbul-Eskişehir-Ankara hattı için yapıldığını söyledi.

“DÜNYADA İLK OLACAK”

Projenin dünyada ilk olma niteliği taşıdığını belirten Kemal Yüksek, drone’ların kargo taşıma şartlarının kesin kurallara bağlanacağını söyledi. Yüksek, hangi güzergahın izleneceği, drone’ların hangi irtifadan uçacağı ve iniş kalkış noktaları gibi birçok detay netleştirileceğini belirtti.

Ön çalışmaların tamamlandığı projede modellemenin de hazır olduğunu söyleyen Yüksek, “Bu modelleme de bunların takip sistemiyle olan modelleme belki de dünyada ilk olacak. Bizim burada hedeflediğimiz özellikle belli faaliyetlerde kargo taşımacılığı olsun, diğer alanlarda olsun bunun önünü açacak, bunun operasyonu sağlıklı yürütecek mekanizmaları kurmak” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz