Kamuda Çalışma Barışı Bozulabilir! 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi

Kamuda Çalışma Barışı Bozulabilir! 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi

Son dönemde milyonlarca vatandaşın gündeminden düşmeyen 3600 ek gösterge hakkında bir açıklama da Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan’dan geldi. Yazgan, kamuda düşük ücretlilerin maaşlarına acil zam yapılması gerektiğini söyledi…

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, son dönemde gündemin bir numaralı maddesi haline gelen 3600 Ek Gösterge düzenlemesiyle ilgili konuştu. Bu düzenlemenin sadece belirli memurları değil, tüm kamu çalışanlarını kapsamasını talep eden Yazgan, ücretleri düşük kamu görevlilerinin maaşlarına Zam istedi.

Ücreti düşük kalan kamu çalışanlarına zam yapılmazsa, sadece birkaç meslek grubu için ilave artış yapılmasının kamuda çalışma barışını bozacağını aktardı. Yazgan konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Aksi takdirde sadece birkaç meslek grubu için ilave artış yapılması kamuda çalışma barışını bozacak, moral ve motivasyonu olumsuz etkileyecektir.

“Kamuda Adalet ve Hakkaniyete Zarar Verir”

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, 3600 ek göstergenin 6. Toplu Dönem Sözleşme’de elde edilmiş nitelikli kazanımlardan biri olduğunu söyledi. Sendika başkanı kamuoyunda bu düzenlemeden sadece belirli bir meslek gruplarının faydalanıp diğerlerinin yararlanamayacağı haberlerinin hoş olmadığını kaydetti. Bu durumda kamu görevlilerinin endişe yaşadığını hatırlattı ve kamuda çalışma barışının bozulmaması için düzenlemenin tüm memurlara aktarılması gerektiğini vurguladı.

Yusuf Yazgan konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Bazı meslek gruplarının 3600 ek gösterge düzenlemesinden faydalanması, diğer kamu görevlilerinin faydalanamaması kamuda adalet ve hakkaniyete zarar verecektir. Bizler Büro Memur-Sen olarak ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu görevlilerimizi kapsamasını ve hükümetin tüm kamu görevlilerine adaletli davranmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Son Düzenleme 1995 Yılında Yapıldı

Büro Memur-Sen Genel Başkanı, örnek olarak yardımcı hizmetler sınıfında bulunan bir kamu personelinin ek göstergesi olmadığını söyledi. Bu şekilde çalışan kamu görevlilerinin de ek gösterge kapsamına alınması gerektiğini hatırlatan Yusuf Yazgan, ek göstergeyle ilgili son düzenlemenin 1995 yılında yapıldığını söyledi. O tarihten bu yana ülke ekonomisinde pek çok değişiklik meydana geldiğini söyleyen Yazgan, tüm kamu görevlilerinin ek göstergelerinin ele alınmasını talep etti ve yeni çalışma istedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz