Kahveseverlere gümrük vergisi müjdesi!

Kahveseverlere gümrük vergisi müjdesi!

Kahve ve tarım temelli etil alkol ithalatındaki gümrük vergilerinde düzenleme kararı alındı. Karara göre, kahve ithalatının gümrük vergisi AB için yüzde 19,5’ten yüzde 15’e düşürüldü. Diğer ülkeler için ise gümrük vergisi oranı sıfırlandı. AB’den ithal edilen etil alkolün gümrük vergisi ise sıfırdan yüzde 50’ye çıkarıldı.

Dünya kahve Günü’nde kahveseverler için önemli bir karar yayımlandı. Karara göre kahve ithalatında Gümrük vergisi oranları düşürüldü. Kahvenin yanı sıra tarım temelli etil alkolün gümrük vergisinde ise artışa gidildi.

KAHVENİN GÜMRÜK VERGİSİ SIFIRLANDI

Karara göre, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden ithal edilen kahve için uygulanan gümrük vergisi yüzde 19,5’ten yüzde 15’e düşürüldü. Gürcistan, Bosna Hersek, Güney Kore, Venezuela ve Malezya için ise gümrük vergisi sıfırlandı.

Kahve ithalatının gümrük vergisi, Singapur için yüzde 19,5’ten yüzde 4,8’e, D-8 ülkeleri için yüzde 19,5’ten yüzde 10’a diğer ülkeler için de yüzde 19,5’ten yüzde 17’ye indirildi. Listede AB sütunundan çıkarılan İsviçre ve Lihtenştayn için ise gümrük vergisi yüzde 11 olarak belirlendi.

ETİL ALKOLE YÜZDE 50 GÜMRÜK VERGİSİ

Tarım ürünlerinden elde edilen etil alkol için de gümrük vergisi düzenlemesi yapıldı. AB ülkelerinden ithal edilen etil alkolün gümrük vergisi sıfırdan yüzde 50’ye çıkarıldı. Güney Kore, Malezya, Singapur, D-8 ülkeleri ve diğer ülkelerden yapılan bu kapsamdaki ithalat için gümrük vergisi yüzde 70 olarak belirlendi. Venezuela için yüzde 35 olarak kararlaştırılan gümrük vergisi; Gürcistan, Bosna Hersek ve Kosova için ise sıfırlandı.

KAHVE FİYATLARI İKİ KATINA ÇIKTI

Dünyanın bir numaralı kahve üreticisi Brezilya’da yaşanan olumsuz iklim koşulları, kahve üretimini zora sokarak fiyatların artmasına neden olmuştu. Ülkede önce su kıtlığı, ardından da don olaylarının yaşanması kahve arzına ilişkin endişelerin yükselmesine neden olmuştu. Son 7 yılın en yüksek seviyesini gören Kahve fiyatları iki katına kadar çıkmıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz