İsviçre’de ilk kripto para fonu onaylandı

İsviçre’de ilk kripto para fonu onaylandı

İsviçre Finans Piyasası Denetleme Kurumu, en değerli 10 kripto para biriminden oluşan Kripto Para Endeks Fonu’nu onayladı. Fon, İsviçre yasalarına göre ilk kripto para fonu olma özelliği taşıyor.

İsviçre Finans Piyasası Denetleme Kurumu (FINMA), “İsviçre yasalarına göre ilk kripto fonu” olan Kripto Piyasası Endeks Fonu’nu onayladığını duyurdu.

Fon, İsviçreli varlık yöneticisi Crypto Finance tarafından başlatıldı ve yatırım yönetimi firması PvB Pernet von Ballmoos AG tarafından yönetiliyor. Denetime tabi saklama kuruluşu SEBA Bank AG tarafından da saklama hizmeti sunuluyor.

“NİTELİKLİ YATIRIMCILARLA SINIRLI”

FINMA, yeni fonun öncelikle “blokzincir veya dağıtık defter teknolojisine dayalı” dijital varlık ya da Kripto paralara yatırım yapan nitelikli yatırımcılarla sınırlı olduğunu açıkladı. Ayrıca, Kripto Piyasası Endeks Fonu üzerinden yalnızca, "yeterince büyük ticaret hacmine sahip” önde gelen kripto para birimlerine yatırım yapabileceği aktarıldı. Crypto Finance'e göre fon, SIX Swiss Exchange tarafından yönetilen bir ürün olan Crypto Market Index 10'un performansını izleyecek.

KARA PARA AKLAMAYLA MÜCADELE DÜZENLEMELERİNE UYGUN

FINMA, yatırımcıların yalnızca Mali Eylem Görev Gücü üyesi ülkelerde yerleşik ve ilgili Kara Para Aklamayla mücadele düzenlemelerine tabi olan taraflar aracılığıyla yatırım yapmalarını vurguladı.

Fon onayı ile FINMA, firmaya bir CISA lisansı vererek SEBA Bank AG'yi kurumsal düzeyde saklama hizmeti olarak da onayladı. FINMA daha önce de yetkili SIX Swiss Exchange'in eylül ayı başlarında dağıtık defter teknolojisi üzerine kurulu bir dijital pazar yeri ve merkezi menkul kıymetler deposu başlatmasına resmi olarak izin verdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz