İşte Türkiye'nin en zenginleri!

İşte Türkiye'nin en zenginleri!
NotHaber

Forbes dergisi Türkiye’nin en zenginleri listesini açıkladı. Listeye giren iki isim dünyanın en zengin bin kişisi arasında yer aldı.

Forbes Dergisi, dünyanın ve Türkiye'nin en zenginleri listesini açıkladı. Sıralamaya göre dünyada Amazon’un CEO’su Jeff Bezos 177 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada bulunuyor. Bezos, servetini 113 milyar dolardan 177 milyar dolara yükseltti.

ZİRVEDEKİ İSİM MURAT ÜLKER OLDU

Türkiye'de ise Murat Ülker 6,3 milyar dolar değerindeki servetiyle birinci oldu. Ülker, 2020 yılına göre servetini yüzde 46,5 arttırdı. Dünyada da 421. sırada yer alan Ülker, geçen yıl dünyada 414. Sırada yer alıyordu.

Listenin ikisin sırasında 4,4 milyar dolarlık servetiyle Erman Ilıcak yer aldı. Ilıcak 2020’ye göre servetini yüzde 41,9 arttırdı. Ilıcak, dünya zenginler listesinde 655 sırada yer aldı. Bu sayede dünyanın en zengin ilk bin kişisi arasına giren ikinci Türk zengini oldu.

TÜRKİYE’DE DOLAR MİLYARDERİ SAYISI ARTTI

Yıllardır zenginler listesinde kendine yer bulan Ferit Şahenk ise 3 Milyar dolarlık serveti ile üçüncü sırada yer aldı. Türkiye’nin en zengin ilk 10 kişisinin serveti, 29,8 milyar dolara ulaştı. Öte yandan Türkiye'de dolar milyarderi sayısı son bir yılda 23’ten 27’ye yükseldi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz