İstanbul Havalimanı, son dört ayın Avrupa lideri oldu

İstanbul Havalimanı, son dört ayın Avrupa lideri oldu
NotHaber

Salgın koşullarına rağmen dünya çapında başarılara imza atmayı sürdüren İstanbul Havalimanı, bu yıl da Avrupa'da zirvedeki yerini alırken, "kıtanın en yoğun havalimanı" unvanını da korudu.

İstanbul Havalimanı, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) verilerine göre, bu yılın ilk dört ayında toplamda 63 bin 064 uçuşla birinci oldu. Avrupa'da zirvedeki yerini alan İstanbul Havalimanı, "kıtanın en yoğun havalimanı" unvanını da korudu.

İstanbul Havalimanı'nı 53 bin 921 uçuşla Paris-Charles de Gaulle Havalimanı izledi. Amsterdam Schiphol Havalimanı 52 bin 532 uçuş ile üçüncü, Frankfurt Havalimanı 52 bin 464 uçuşla dördüncü oldu.

MART AYINDA HER GÜN BİRİNCİ

İstanbul Havalimanı, mart ayında uçuş sayısında her gün birinci olarak tamamladı. Mart ayında 17 bin 407 uçuşla birinci olan İstanbul Havalimanı'nı, 14 bin 186 uçuşla Paris-Charles de Gaulle Havalimanı takip etti. Frankfurt Havalimanı'ndan 13 bin 708, Amsterdam Havalimanı'ndan 12 bin 874 ve Madrid Havalimanı'ndan 11 bin 407 uçuş yapıldı.

İSTANBUL HAVALİMANI YOLCU SAYISINDA DA BİRİNCİ

İstanbul Havalimanı, geçen yıl salgına rağmen Avrupa havalimanları yolcu sayısı sıralamasında 23,4 milyon kişiyle birinci oldu. İstanbul Havalimanı'nı 22,3 milyon yolcuyla Paris-Charles de Gaulle ve 22,1 milyon yolcuyla Londra Heathrow havalimanları takip etti. Amsterdam Schiphol Havalimanı 20,9 milyonla dördüncü sırada yer alırken, Almanya'nın Frankfurt Havalimanı 18,8 milyon yolcuyla beşinci sıraya yerleşti.

GEÇEN YIL GARANTİ ÖDEMESİ YAPILMADI

Öte yandan, DHMİ Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruda, 2020 yılında İstanbul Havalimanı'na garanti ödemesi yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadı belirtilerek “2020 yılında hiçbir garanti ödemesi yapılmamıştır” denildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Asılsız söylemlere inat İstanbul Havalimanı, 17 bin 407 uçuşla Mart 2021'de de Avrupa'nın en çok sefer yapılan havalimanı oldu. Bu gurur hepimizin." ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz