İngiltere'den açıklama: "Türkiye’yi örnek almalıyız"

İngiltere'den açıklama:  "Türkiye’yi örnek almalıyız"
NotHaber

Türk-İngiliz Ticaret Odası Başkanı, “Önümüzdeki iki yıl içinde kapsamlı bir ticaret anlaşması imzalanabilir” dedi. “Dış ticarette Türkiye’yi örnek alıyoruz” diye ekledi.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden ayrılan İngiltere ile ekonomik ilişkileri geliştirmesi bakımından kritik bir gelişme yaşandı. Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI), İngiltere Tüm Partiler Parlamento Grubu Türkiye Eş Başkanı Lord Mark McInnes, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın ve İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi Sir Dominic Chilcott’un katılımıyla Türkiye ile Birleşik Krallık arasında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması'nın (STA) sunabileceği yeni fırsatlara ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

87 MİLYON NÜFUS VURGUSU

Lord Mark McInnes, “Önümüzdeki iki yıl içinde, İngiltere ile Türkiye arasında daha da derin ticaret ilişkilerine yönelik çok daha kapsamlı bir ticaret anlaşması için çalışma fırsatı olacak” dedi. Türkiye nüfusunun önümüzdeki beş yılda 87 milyona ulaşacağına işaret eden McInnes, bunun İngiltere için çok büyük bir pazar anlamına geldiğini söyledi.

TÜRK YAKLAŞIMINA ÖVGÜLER

İngiltere’nin AB ticaret blokuna gömülü iken, Türkiye’nin dünya çapında yeni pazarlar bulmakta olduğunu ve dünya ticaretine Türk yaklaşımını getirdiğini kaydeden McInnes, “Bence bu, İngiltere’nin bir şeyler öğrenip düşünmesi için çok iyi bir örnek” diye konuştu. Türkiye, İngiltere’nin AB’den çıktıktan sonra STA imzaladığı ilk ülke olma özelliğini taşıyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz