IMF’den başkana usulsüzlük soruşturması

IMF’den başkana usulsüzlük soruşturması

IMF, Çin lehine usulsüzlük yaptığı iddialarına ilişkin olarak aralarında IMF Başkanı Kristalina Georgieva’nın da bulunduğu dönemin üst düzey yetkilileri hakkında inceleme başlattı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Kurulu, Dünya Bankası tarafından hazırlanan İş Yapma Kolaylığı Raporu’nda, IMF Başkanı Kritalina Georgieva’nın da aralarında bulunduğu dönemin üst düzey yetkililer hakkında inceleme başlattı.

Kurul, Georgieva ve beraberindekilerin verileri Çin lehine değiştirmek için personele baskı yaptığı iddialarının sahibi Wilmer Hale hukuk bürosunun temsilcileriyle bu konu hakkında bir araya geldi.

RAPORUN YAYIMLANMASI DURDURULMUŞTU

Dünya Bankası, veri düzensizlikleri hakkında yürütülen Soruşturma sonucunda üst düzey banka yetkililerinin, Çin’in sıralamasını olumlu yönde etkileyen veri değişiklikleri yapılması için personele baskı yaptığını belirlemişti.

Banka bunun üzerine, 16 Eylül’de İş Yapma Kolaylığı Raporu’nun yayımlanmasına devam edilmeyeceğini duyurmuştu.

GEORGİEVA İTİRAZ ETMİŞTİ

IMF Başkanı Georgieva, soruşturma bulgularına itiraz etmiş, veri düzensizliklerine ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda, kendisinin 2018 yılı İş Yapma Kolaylığı Raporu’ndaki rolü hakkında yer alan bulgulara katılmadığını ifade etmişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz