İkinci el araç satışları düştü

İkinci el  araç satışları düştü
NotHaber

Sıfır otomobil kampanyalarının artması ikinci el piyasasına darbe vurdu. Bu yılın Ocak ayındaki satışlar geçen yıla oranla yüzde 28 geriledi

İkinci el piyasasına ağır darbe geldi. Sıfır Otomobil kampanyalarının artması ve ikinci el otomobil fiyatlarının sıfır araç fiyatlarını geçmesiyle birlikte satışlarda çarpıcı bir gerileme yaşandı. İkinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar, bu yılın ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28.49, bir önceki aya göre de yüzde 10.50 azaldı. Araç fiyatları da önceki aya kıyasla ortalama yüzde 1.4 geriledi.

40 BİNLİK FARK OLUŞTU

Ocakta ikinci el online binek ve hafif ticari pazarında ilana çıkan araç adedi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 65 artışla 267 bin 68 olarak belirlendi. Ancak bu araçların sadece yüzde 39’u satılabildi. Ocak ayında toplam 103 bin 398 adet satış gerçekleşirken, geçen senenin ocak ayında 144 bin 600 araç satılmıştı.

SALGIN DA PİYASAYI VURDU

Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında ikinci el araç fiyatları zirve yapmıştı. Aracını satın aldığı fiyattan daha yüksek meblaya satan vatandaşlar dahi görülmüştü. Ayrıca satışların düşmesinde covid-19 salgınının getirdiği ekonomik belirsizliklerin etkili olduğu da düşünülüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz