IKEA üretimi Türkiye’ye taşıyacak

IKEA üretimi Türkiye’ye taşıyacak

IKEA, küresel olarak yaşanan üretim ve sevkiyat sorunlarına ek olarak artan navlun maliyetleri dolayısıyla Türkiye’deki üretimini arttırma kararı aldı.

İsveç merkezli mobilya devi IKEA, Türkiye’deki üretimine ek olarak koltuk, kanepe, kitaplık, gardırop ve mutfak dolapları kategorilerini de Türkiye’de ürettirerek buradan ihraç etmeyi planladığını açıkladı.

“LOJİSTİK KRİZİ TÜRKİYE’DE ÜRETİMİ TEŞVİK EDİYOR”

IKEA Türkiye Genel Müdür Vekili ve CFO’su Kerim Nişel, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Son dönemde pandeminin ardından gelen lojistik krizi ile Türkiye’de üretim yaptırma konusunda çok ciddi bir hareketlenme var. IKEA'nın özellikle mobilya kategorisinde kitaplıklar, gardırop, mutfak dolapları vb. ürünlerin de Türkiye'de üretilmesine ilişkin birtakım girişimleri mevcut. Bunların büyük montanlı olarak Türkiye’de üretilmesi için çalışmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DEN ALIMI BÜYÜTMEK ÜZERE YOĞUN BİR ÇALIŞMA VAR”

Nişel, sözlerine “IKEA tüm dünyada en yüksek standartta ürün ürettirmeye çalışıyor. Bu sadece ürün kalitesi açısından değil, çalışan haklarından, kullanılan malzemelerin sürdürülebilir olmasına kadar birçok alanı kapsıyor. Bu nedenle bir ülkede yeni bir kategori açmaya karar verdiğinde o standartları yerleştirmek açısından süreç bir hayli uzun olabiliyor. Bununla beraber, Türkiye'den alımı çok daha büyütmek üzere yoğun bir çalışma olduğunu ifade edebiliriz” şeklinde devam etti.

Pandemiyle beraber üretimde çeşitlendirmenin öneminin ortaya çıktığını belirten Nişel, “Eskiden firmalar bir ürün en ucuz nerede üretiliyorsa orada üretiyordu. Ama dünya değişiyor, navlun fiyatları artıyor, hava kirliliği artıyor. Bu malları tek bir yerde üretip bütün dünyanın dört bir yanına göndermenin doğru bir strateji olmadığı anlaşıldı. Artık firmalar bunu görüyor. Büyük hacimli ürünlerin satıldığı yere yakın bir yerde üretilmesi en makul olanı, o yüzden biz de Türkiye'deki üretimin daha da arttırılmasını istiyoruz” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz