İBB’den İstanbul’a 160 yeni metrobüs

İBB’den İstanbul’a 160 yeni metrobüs

İETT tarafından geçen ay gerçekleştirilen metrobüs ihalesinde imzalar atıldı. İBB, İETT bünyesine 160 adet yeni metrobüs alacak. Yeni metrobüsleri Otokar ve Akia firmaları üretecek.

İETT’nin geçtiğimiz ay yaptığı metrobüs alım ihalesinde imzalar atıldı. İstanbul’a 160 yeni metrobüs kazandıracak ihalenin kazananları Otokar ve Akia firmaları oldu.

Edirnekapı’daki İETT Garajı’nda gerçekleştirilen imza töreninde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Otokar ve Akai firmalarının yetkilileri, belediye bürokratları ve davetliler yer aldı.

MALİYETİ 1 MİLYAR 164 MİLYON LİRA

İETT’nin 5 Ağustos’ta gerçekleştirdiği ihalelerde 200 yolcu kapasiteli 21 metrelik 100 otobüs alımını 606 milyon 114 bin liralık teklifle Otokar alırken, 280 yolcu kapasiteli, çift körüklü 60 otobüs alımını ise 558 milyon liralık teklifle Akia firması kazanmıştı.

Yüzde 15’i peşin, kalanı da 72 ay vade ile alınan otobüsler 2022 yılının mart ve mayıs aylarında teslim edilecek.

İMAMOĞLU’NDAN “KURU GÜRÜLTÜ” ÇIKIŞI

Törende konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, mevcut metrobüslerin ortalama kilometrelerinin 1 milyon 150 bin olduğunu belirterek, metrobüs filosunun yenilenmesinin bir zorunluluk olduğunu ifade etti. İmamoğlu, yaklaşık bir yıl önce UKOME’den oy birliğiyle geçen yeni metrobüs alımı kararının Cumhurbaşkanlığı’nda onay beklediğini belirtti.

Son günlerde yaşanan otobüs arızaları hakkında belediyeye yöneltilen bakım ihalesi iddialarına ilişkin de konuşan İBB Başkanı, eleştirileri kuru gürültü olarak değerlendirdi.

Öte yandan İmamoğlu, İstanbul’a daha kaliteli ulaşım sağlamak amacıyla hazırladıkları ancak UKOME’de reddedilen 5 bin yeni taksi plakası için de onay beklediklerini hatırlattı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz