Gündemden Düşmeyen 3600 Ek Gösterge Nedir? İşte 3600 Ek Gösterge Detayları

Gündemden Düşmeyen 3600 Ek Gösterge Nedir? İşte 3600 Ek Gösterge Detayları

Türkiye’de milyonlarca vatandaşın dilinden düşmeyen 3600 ek göstergenin ne zaman çıkacağı merak konusu oldu. Kamu personeli için çok önemli bir düzenleme olan 3600 ek gösterge, vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte 3600 ek gösterge hakkındaki son gelişmeler…

Özellikle kamuda çalışan memurlar için çok önemli bir yere sahip olan 3600 Ek Gösterge, son dönemde gündemde geniş yer edinmeye başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 3600 ek gösterge hakkında peş peşe açıklamalar yaptı. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bu düzenleme vatandaşların da internet üzerinden araştırdığı bir konu haline geldi.

3600 Ek Gösterge Nedir?

Ulusal basında sık sık dile getirilen ek gösterge, devlet memurlarının maaşlarını, emekli ikramiye ve maaş hesaplamasında uygulanan bir yöntemdir. Ek gösterge hesaplama metodu sayesinde devlet memurlarının en kadar maaş alacakları belirlenir. Hesaplama yöntemi sırasında memurun ek gösterge rakamı, unvan, hizmet sınıfı ve memurluk derecesine göre değişiklik gösterir. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak hesaplanıyor.

Ek göstergesi 3600 olan bir kamuda çalışan personel, göstergesi 2 bin 500 olan bir memurdan emekli olduğunda daha fazla maaş ve ikramiye alır. Memuriyette 30 hizmet yılını tamamlayan ve 1. derecenin 4. kademesine ulaşmış yükseköğretim mezunu personel arasında ek göstergeden yararlanmayan memurların maaşları farklı oluyor. Ek göstergesi 3600’den düşük olanlar da aylık ücretlerinde ve emeklilik haklarında yetersiz kalıyor. Bu sebeple ek gösterge düzenlemesi kamuoyunda geniş bir çerçevede tartışılmaya devam ediyor.

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Çıkacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 meselesinin öncelikli meselelerinden olduğunu belirtmesiyle birlikte bu konuyu gündeme taşıdı. Polis, öğretmen din görevlisi ve hemşireleri kapsayan ek gösterge hakkında Bakan Bilgin şu açıklamayı yaptı: “Bakanlık içinde bir kurul oluşturduk, o kurul çalışmalarını tamamladı. Şimdi diğer bakanlıklarla olan görüşmelerimiz devam ediyor. Bunun sosyal ortağı olarak Memur-Sen'in katılımıyla ele alacağız ve bu sorunu çözeceğiz.” Hükümet kanadında 3600 ek gösterge çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz