Genç nüfus istihdamı artacak

Genç nüfus istihdamı artacak

Genç nüfusun istihdamını artırmak amacıyla hazırlanan Genç İstihdam Ulusal Strateji Belgesi’nde son aşamaya gelindi. Belge ile eğitim ve istihdam arasında bir iş birliği kurulması amaçlanıyor.

Genç nüfusun istihdam oranını artırmak amacıyla hazırlanan Genç İstihdam Ulusal Strateji Belgesi hayata geçmek için gün sayıyor.

Ekonominin 3 yıllık yol haritasının belirlendiği Orta Vadeli Plan’da yer alan belge, 2021-2023 yıllarını kapsayacak. Uzmanlar, belgede önemli başlıkların yer aldığını vurgularken, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin belgeyi şu sözlerle anlattı:

“Bir kere eğitim ve istihdam iş birliğinin güçlendirilmesi. Bir diğer önemli başlık eğitimde de istihdamda da olmayan gençler var, birtakım eğitimler mesleki eğitimlerin verilmesi öngörülüyor. Bunun dışında da bir de geleceğin meslekleri var.”

HER YIL 1 MİLYON 700 BİN GENÇ İSTİHDAM EDİLECEK

Genç İstihdam Ulusal Strateji Belgesi’nde robot teknisyenliği, iklim uzmanlığı ve dijital dedektiflik gibi yeni meslekler de yer alacağı duyurulurken, insansız hava araçları ile ilgili uzmanların yetişmesi için de tematik liseler kurulacağı bildirildi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarından toplanan önerilerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca taslak haline getirildiğini aktaran Tarkan Zengin, “Muhtemelen Cumhurbaşkanlığına gönderildi ve oradan da yakın zamanda yayımlanması bekleniyor. Her yıl ortalama 1 milyon 170 bin kişinin istihdam edilmesi sağlanacak” değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca strateji belgesiyle gençlerin beceri haritaları da çıkarılacak ve böylece eşleşme sistemiyle daha kolay istihdam olanağı sağlanacak.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz