Garanti BBVA’dan iklim değişikliğiyle mücadelede önemli adım

Garanti BBVA’dan iklim değişikliğiyle mücadelede önemli adım

Garanti BBVA, Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi’nin Net-Sıfır Bankacılık Birliği’ne katıldığını duyurdu.

Garanti BBVA, Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi’nin (UNEP FI) Net-Sıfır Bankacılık Birliği’ne (Net Zero Banking Allaince – NZBA) katıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada bankanın, sürdürülebilir finansı stratejik iş planının ana parçalarından biri haline getirdiği belirtildi. Paris Anlaşması’nın hedeflerine ulaşmak için tüm finansal sistemin harekete geçirilmesini destekleyen NZBA’nın Türkiye’den ilk imzacısı oldu.

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK”

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, iklim değişikliğiyle mücadelede özellikle bu sene çok önemli adımlar attıklarını söyledi. İklim değişikliğinin küresel bir tehdit olduğunu vurgulayan Baştuğ, “Biliyoruz ki iklim değişikliği, uygarlığın her boyutunu etkileyecek düzeyde küresel bir tehdit olarak güncelliğini koruyor. Bu nedenle iklim değişikliğiyle mücadele için hedefimizi en yükseğe koyduk. Paris Anlaşması hedefleri doğrultusunda net sıfır banka olma yolunda küresel trendleri takip ederek sektörümüz adına çok daha büyük bir taahhütte bulunup Birleşmiş Milletler Net Sıfır Bankacılık Birliği’ne katıldık. 2018 yılında Birleşmiş Milletler Sorumlu Bankacılık Prensipleri'ni oluşturan kurucu üyeler arasında Türkiye’den tek banka olduk. Şimdi de Birleşmiş Milletler’in net sıfır geleceğe odaklanmış bankacılık birliğine katılarak iklim kriziyle mücadeledeki kararlılığımızı sürdürüyoruz. İklim krizine karşı sorumluluğunun farkında bir banka olarak, ülkemizi bu uluslararası platformda temsil etmekten mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DEN NZBA’YA KATILAN İLK BANKA

Bankaların iklim değişikliğine karşı mücadelede finansman sağlayan kurumlar olarak çok önemli bir rol üstlendiğini söyleyen Baştuğ, “Bu kapsamda küresel bankacılık sektörünün en güçlü taahhüt grubu olarak bilinen NZBA’nın 54. üyesi olup ülkemizde bu taahhüdü veren ilk banka olmaktan ve portföyümüzü en geç 2050 yılına kadar net sıfır karbon yapma doğrultusunda stratejiler geliştirmek üzere harekete geçmekten gurur duyuyoruz. Sektörümüzde sürdürülebilirlik stratejileri kapsamında iklim değişikliğiyle mücadele eden tüm bankaları da Net-Sıfır Bankacılık Birliği’ne katılmaya davet ediyorum. Bu yolda birlikte yürüyerek dünyamız için fark yaratabileceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz