Galatasaray’dan Türkiye’nin ilk NFT koleksiyonu

Galatasaray’dan Türkiye’nin ilk NFT koleksiyonu

Galatasaray, kurucusu Ali Sami Yen adına bir NFT koleksiyonunu piyasaya sürecek. Yapılan açıklamada, 1 Ekim tarihinde arz edilecek koleksiyonu takiben, sezon boyunca önemli olaylara ilişkin yeni koleksiyonların geleceği de duyuruldu.

Galatasaray Spor Kulübü, internet sitesinden yapılan açıklamada kurucusu ve bir numaralı üyesi Ali Sami Yen NFT koleksiyonunu arz edeceğini duyurdu. 1 Ekim’de piyasaya sürüleceği duyurulan ilk NFT koleksiyonunu takiben, sezon boyunca kulübe bağlı önemli tarihlerde yeni koleksiyonların arz edileceği bilgisi de açıklamada yer aldı.

TÜRKİYE’NİN İLK NFT KOLEKSİYONU

Galatasaray’ın duyurduğu Ali Sami Yen NFT koleksiyonu, Türkiye’de piyasaya sürülen ilk spor kulübü tarihi NFT koleksiyonu olma özelliğini taşıyor. Bunun yanı sıra dünyada da ilklerden biri konumunda olan proje, tüm dünyada futbol efsaneleri için bir NFT konsepti yaratan Shirtum ve block zinciri teknolojisi ile sporu bir araya getiren Capital Block iş birliği ile hayata geçecek.

İLK ARZ 1 EKİM’DE

Her NFT’nin arkasında ilgili görsel ile özel video içeriğinin olacağı koleksiyonun üç bölümde piyasa sürüleceği açıklandı. Legendary, Mythical ve Iconic isimlerinin verildiği bölümlerden ilki 1 Ekim’de başlayacak ve her bir parça, nadirliğine bağlı olarak farklı değerlere sahip olacak.

Her NFT arzının Galatasaray ve Shirtum web sitelerinde özel bir açılış sayfasının olacağı belirtilen açıklamada, taraftarların NFT’leri kredi veya banka kartı ile satın alarak hem bir tarihi anın sahibi olacakları hem de kulüplerine katkıda bulunacakları ifade edildi.

Ali Sami Yen NFT koleksiyonunun arz tarihleri ise sırasıyla; Legendary: 1 Ekim, Mythical: 8 Ekim ve Iconic: 15 Ekim olacak şekilde açıklandı.

NFT NEDİR?

NFT, kripto para teknolojilerini kullanarak 2015 yılında ortaya çıkan ve dünyada giderek popüler hale gelen Non-Fungible Tokens, yani takas edilemez jetonlar anlamına geliyor. Dijital sanat eserlerini ve koleksiyon ürünlerini tescil edilebilir ve satılabilir varlıklar haline getiren NFT, blok zinciri teknolojisiyle kayıt altında tutulan dijital sertifikalar olarak kullanılıyorlar.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz