Forbes ABD’nin en zenginleri listesi açıklandı!

Forbes ABD’nin en zenginleri listesi açıklandı!

ABD’nin en zengin kişilerinin listelendiği Forbes 400 listesi yayımlandı. Listede, 1991 yılından bu yana ilk kez Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates ilk ikiye giremedi. Amazon’un kurucusu Jeff Bezos listede ilk sırada yer alırken, geçtiğimiz yıl şirket hisseleri yaklaşık 10 kat artan Elon Musk, 2'nci sıraya yerleşti.

1991 yılından bu yana ABD’nin En zenginlerinin sıralandığı Forbes 400 listesi yayımlandı. Listede, 1991 yılından bu yana ilk kez Microsoft'un kurucu ortağı olan Bill Gates ilk 3 sırada yer alamadı. Bunun yanında Eski ABD Başkanı ve iş insanı Donald Trump, 25 yıldan bu yana ilk defa Forbes Dergisi tarafından açıklanan "ABD'nin En Zengin 400 Kişisi" listesine giremedi. Jeff Bezos listede ilk sırada yer alırken, geçtiğimiz yıl şirket hisseleri yaklaşık 10 kat artan Elon Musk, 2'nci sıraya yerleşti.

BİLL GATES 30 YIL SONRA GERİLEDİ

Dünyanın 5’inci, ABD’nin ise 4’üncü en zengin kişisi olan Bill Gates, 1991 yılından bu yana ABD’nin en zenginlerinin sıralandığı Forbes 400 listesinde ilk kez ilk iki sırada yer almadı. Gates 31 yaşında 1,25 milyar dolar servetle dünyanın en genç milyarderi olurken, Microsoft’un yükselişiyle birlikte 1991 yılında ABD’nin en zengin 2’inci kişisi olarak servetini 4,8 milyar dolara çıkarmıştı. 1992 yılında ise servetini 6,3 milyar dolara çıkararak Forbes 400 listesinin ilk sırasına yerleşen Bill Gates, 2018 yılında Amazon kurucusu Jeff Bezos’un kendisini geçmesine kadar ilk sırada yer aldı.

EŞİNDEN BOŞANMASA İLK ÜÇTE KALABİLİRDİ

2020 yılında Tesla hisselerinin borsadaki büyük artışı sonrası (yaklaşık yüzde bin) Elon Musk tarafından geçilen Bill Gates son olarak geçtiğimiz aylarda 27 yıllık eşi Melinda French Gates’ten boşanırken halka açık şirketlerdeki en az 5,7 milyar dolarlık hissesini devretmesi nedeniyle listede Facebook kurucusu Mark Zuckerberg’e geçilerek 4’üncü sıraya düştü. Listeyi yayımlayan Forbes, Bill Gates’in geçtiğimiz aylarda boşanmaması durumunda, ABD’nin en zengin 3’üncü kişisi olarak kalmaya devam edeceğini vurguladı.

İLK KEZ KOVİD-19 AŞISI ÜRETEN MODERNA İLAÇ FİRMASI LİSTEDE

ABD'li ilaç firması Moderna'nın kurucuları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde ilk defa Forbes dergisinin en zenginler listesinde yer aldı. Biyoteknoloji firmasının kurucularından Noubar Afeyan, yönetim kurulu üyesi Robert Langer ve yatırımcılarından Timothy Springer'ın, Forbes listesine ilk defa giren 44 milyarder arasına katılan isimler olduğu bildirildi. Beyrut'ta Ermeni bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen ve Lübnan iç savaşı sırasında ABD'ye göç eden Moderna'nın başkanı Afeyan'ın servetinin yaklaşık 5 milyar dolar olduğu belirtildi.

DONALD TRUMP LİSTEDE BULUNMUYOR

Forbes, Trump'ın ilk kez "ABD'nin En Zengin 400 Kişisi" listesinde yer almadığını duyurdu. Trump'ın emlak sektöründeki servetinin yaklaşık 2,5 milyar dolar olduğuna işaret edilen açıklamada, Trump'ın ilk 400'e girmeyi 400 milyon dolar ile kaçırdığı kaydedildi. Öte yandan Trump'ın Covid-19 salgınının başından bu yana 600 milyon dolar kaybettiği aktarıldı. Forbes'un ABD'nin en zenginleri sıralamasında, 2016'da ABD başkanlığına seçildiğinde 156'ncı sırada olan Trump, görevinin son yılı olan 2020'de 339'uncu sıraya gerilemişti.

İşte ABD’nin en zengin 10 kişisi…

JEFF BEZOS: 201 MİLYAR DOLAR

Amazon, Blue Origin

ELON MUSK: 190.5 MİLYAR DOLAR

Tesla, SpaceX

MARK ZUCKERBERG: 134.5 MİLYAR DOLAR

Facebook (WhatsApp, Instagram)

BİLL GATES: 134 MİLYAR DOLAR

Microsoft - Cascade Investment

LARRY PAGE: 123 MİLYAR DOLAR

Google

SERGEY BRİN: 118.5 MİLYAR DOLAR

Google

LARRY ELLİSON: 117.3 MİLYAR DOLAR

Oracle

WARREN BUFFETT: 102 MİLYAR DOLAR

Berkshire Hathaway yatırım

STEVE BALLMER: 96.5 MİLYAR DOLAR 

Microsoft

MICHAEL BLOOMBERG: 70 MİLYAR DOLAR

Bloomberg L.P (Finansal hizmetler, basın-yayın, teknoloji)

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz