Fitch’ten Türkiye için olumlu senaryo

Fitch’ten Türkiye için olumlu senaryo
NotHaber

Fitch’in Türkiye direktörü, 2021-22’de Türk ekonomisinde cari açıkta azalma ve toparlanma öngördüğünü belirtti. “Bu durum yeni ekonomi ekibinin başarısı” dedi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe, Türkiye’nin mali durumu ile ilgili konuştu.

"ORTODOKS PARA POLİTİKASININ GERİ DÖNÜŞÜ"

Türkiye’nin kredi notu görünümünün ‘negatif’ten ‘durağan’a revize edilmesini değerlendiren Arispe, “Bu durum yeni bir ekonomi ekibi ile daha tutarlı ve ortodoks bir politika karışımının geri dönüşünü yansıtmaktadır. Bu gelişme kısa vadeli dış finansman risklerini azaltmıştır” dedi.

"CARİ AÇIKTA AZALMA BEKLENTİSİ"

Türkiye’nin geleceği ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Arispe, olumlu bir tablo çizdi. Cari açıkta azalma beklediğini ifade ederek “Enflasyonda kademeli düşüş ve 2021-2022'de uluslararası rezervlerde ılımlı bir toparlanma öngörüyorum. Parasal, maliye ve kredi politikalarının tutarlılığını, ekonominin yeniden dengeleme sürecini ve yeni ekonomi ekibinin güvenilirliğini desteklemek açısından kilit önemde” yorumunu yaptı.

TCMB YORUMU

Arispe, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) para politikası adımlarını da değerlendidi. TCMB’nin para politikasını 675 baz puan sıkılaştırdığını hatıratarak “Şeffaflığı ve öngörülebilirliği iyileştirme çabasıyla ana politika aracı olarak bir haftalık repo oranına geri döndü” diye konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz